Još jedan član epskog Realovog trojca seli u Manchester?

Guardiola ga želi

Još jedan član epskog Realovog trojca seli u Manchester?

E. Ganibegović

Luka Modrić, Toni Kroos i Casemiro godinama su u Real Madridu zajedno činili najbolji vezni red na svijetu.

Ovog ljeta Casemiro je digao sidro i otišao put Manchestera gdje je potpisao za United, a sada bi u isti grad, ali u rivalski City mogao Toni Kroos.

Riječ je o fudbaleru kojeg Pep Guardiola iznimno cijeni i kojeg bi volio imati pod svojom komandom. Prema pisanju katalonskih novina El Nacional, trener Manchester Cityja nada se da će njegova momčad uspjeti dovesti njemačkog veznjaka, koji je ušao u posljednju godinu ugovora s Real Madridom i to u januaru. 

Kroos, koji je u Real Madridu od ljeta 2014., ne bi odbio novi izazov, pa postoji šansa da fudbaler prihvati eventualni prelazak u Manchester City.

Kako pišu španski mediji, Kroos je odlučio odbiti ponudu Real Madrida za produženje ugovora, najvjerovatnije na godinu dana, kao što to čini Florentino Perez fudbalere starije od 30 godina.

Nijemac bi ovu odluku donio jer prvo želi vidjeti može li sljedeće sezone nastaviti nastupati na najvišoj razini, a ovisno o tome će odlučiti hoće li ili ne nastaviti igrati fudbal. 

Kroos se već povukao iz njemačke reprezentacije, a 2021. je priznao da je moguće da zauvijek objesi kopačke o klin za dvije godine, odnosno na kraju ove sezone.

Njemački veznjak je inače karijeru počeo u Bayernu, bio na posudbi u Leverkusenu, a od 2014. je član Reala. Kao tinejdžer nastupao je za Hansu Rostock. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

S Realom je osvojio sve što se može osvojiti, a najviše se izdvajaju četiri Lige prvaka i tri naslova prvaka Španije. 

Za reprezentaciju Njemačke nastupio je 106 puta i postigao 17 golova, a kruna reprezentativne karijere svakako je bila osvajanje Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi