Foto - Screenshot

Prekrasan gol

Bernabeu je danas svjedočio čaroliji: Svi su ustali na noge zbog onog što je napravio Rodrygo

Midhat Šljivak

Real Madrid je danas u Madridu savladao Mallorcu s 4:1 u susretu 5. kola La Lige.

Dugo je Real lomio goste koji su pogotkom Vedata Muriqija iz 35. minute vodili s 1:0, a na odmor se odlazi neriješenim rezultatom (1:1).

U nastavku Kraljevi ipak dolaze do uvjerljive pobjede. Postigli su tri pogotka u završnih 20 minuta uz fenomenalnu igru mladog Brazilca Rodryga.

On je prvo asistirao sunarodnjaku Viniciusu Junioru za vodeći gol (2:1), a zatim je u 89. minuti napravio istinski spektakl na Santiago Bernabeu.

Uzeo je loptu 21-godišnji ofanzivac na 40-ak metara od gola Mallorce. Nezaustavljivo je krenuo prema naprijed i niko ga više nije mogao zaustaviti.

Na putu do gola uništio je defanzivce protivničkog tima. Dvojicu je bacio driblingom i zatim je pogodio mrežu za prednost svog tima od 3:1.

Nakon ovog pogotka kompletan Bernabeu ustao je na noge da pozdravi fudbalskog čarobnjaka koji je postigao zaista spektakularan gol.

Rodrygo je još jednom pokazao da je zaista nevjerovatan igrač. On i Vinicius mogli bi obilježiti naredne godine brazilskog fudbala, ali i Real Madrida, jer su obojica čudesni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mladi fudbaler je član Kraljeva iz Madrida postao 2019. godine. Plaćen je ekipi Santosa velikih 45 miliona eura.

U protekle tri godine odigrao je ukupno 113 utakmica i postigao je 20 pogodaka, a uspio je osvojiti Ligu prvaka, dva trofeja La Lige, UEFA Superkup i dva puta španski Superkup.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.