Mallorca povela u Madridu, pa onda vidjela moć Reala

La Liga

Mallorca povela u Madridu, pa onda vidjela moć Reala

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida pobijedili su Mallorcu s 4:1 u susretu petog kola španske La Lige.

Real je u sjajnoj formi, a u La Ligi je na maksimalnom omjeru od pet pobjedea u isto toliko odigranih mečeva.

Mallorca je u Madrid doputovala sa namjerom da se nadigrava i zaista je pokazala da posjeduje kvalitet, ali Real je ipak Real i ponovo je pokazao svoju snagu, te je nakon preokreta na kraju slavio s 4:1.

Do 35. minute mreže miruju, a onda Vedat Muriqi na ubačaj iz prekida glavom pogađa za 0:1. Taj pogodak Realovu igru nije pretjerano poremetio, a domaćin na isteku prvog dijela dolazi do izjednačenja.

Federico Valverde je nakon velikog prodora sjajnim udarcem zatresao mrežu Mallorce za 1:1, da bi Real u nastavku napravio preokret.

Prvo je Carlo Ancelotti u igru uveo Modrića, Camavingu i Carvajala, koji su naravno bili prevaga u ostatku meča, a Vinicius Junior u 73. minuti postiže gol na asistenciju Rodryga za 2:1.

U 89. minuti Real Madrid je završio posao, a ovaj put je strijelac bio sjajni Rodrygo. U nadoknadi gol postiže i Rudiger, za konačnih 4:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real se tako vratio na vrh tabele sa 15 bodova i nastavlja borbu za odbranu titule, mada će očito ove sezone imati mnogo teži posao, s obzirom na evidentan kvalitet Barcelone koja također briljira u novoj sezoni.

Tim Carla Ancelottija u srijedu navečer dočekuje Leipzig u 2. kolu La Lige. U prvom kolu Madriđani su pobijedili Celtic u gostima s 3:0. Leipzig je pak neočekivano izgubio od Šahtara kod kuće.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Nema ništa jače tipa komentara Kraljevi u svakom smislu... Hala Madrid i ta sranja, a pobjede Mallorcu i tu koji već tim u nizu da se pitanje pobjednika rješava u 70+..
3 10
Mostarac94
Dobra igra zanimljiva tekma, muska igra kao i uvijek. Hala Madrid
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi