Foto: D. Kurbegović

Derbi 10. kola

Poznati sastavi Sarajeva i Širokog: Avdija Vršajević debituje za Bordo tim

Eldar Ganibegović

Utakmicom Sarajevo - Široki Brijeg na Bilinom polju od 19 sati zatvara se deseto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovaj meč definitivno nosi epitet derbija, a poznati su i sastavi za večerašnji duel u Zenici.

Feđa Dudić je odlučio od prve minute šansu dati najnovijem pojačanju Sarajeva, bivšem reprezentativcu Bosne i Hercegovine Avdiji Vršajeviću, koji je stigao nakon što je Musa povriješen.

FK Sarajevo: Šahinović, Vršajević, Trako, Đokanović, Varešanović, Mulahusejnović, Tomašević, Džafić, Čirjak, Drobarov, Ikić.

Ivica Barbarić je također odlučio da na teren Bilinog polja pošalje ono najbolje što trenutno ima na raspolaganju.

NK Široki Brijeg: Josipović, Barišić, Valinčić, Mašić, Vukoja, Kpan, Lukić, Musa, Pejić, Ćavar, Kuprešak. 

Glavni sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina, Arnel Novalić iz Doboja i Marko Zelenika iz Mostara su pomoćnici, dok je Mateo Musa iz Čitluka četvrti sudija večerašnjeg susreta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg utakmicu dočekuje na trećem mjestu s 15 bodova, bodom više i utakmicom manje od četvrtog Sarajeva koje ima drugu najlošiju odbranu lige sa 17 primljenih golova, koliko ima i Sloga, dok je Leotar s 21 ubjedljivo najlošiji u tom segmentu.

Podsjetimo, u preostalih pet utakmica desetog kola postignuti su sljedeći rezultati:

Sloboda - Željezničar 1:1
Borac - Velež 0:0
Sloga - Tuzla City 0:3
Posušje - Zrinjski 0:1 i 
Igman - Leotar 3:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.