Barbarić pred Sarajevo: Očekuje nas utakmica sa puno naboja

Trener Širokog Brijega

Barbarić pred Sarajevo: Očekuje nas utakmica sa puno naboja

Esmer Oštraković

Nogometaši Širokog Brijega sutra će odigrati derbi utakmicu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i to na gostovanju kod Sarajeva.

Široki Brijeg je trenutno prvi na tabeli sa 15 bodova, što je bod više od trećeplasiranog Sarajeva, ali tim iz Hercegovine ima utakmicu manje.

Uoči utakmice protiv Sarajeva izjavu za klupsku stranicu dao je šef stručnog štaba Širokog Brijega, Ivica Barbarić.

"Derbi protiv Sarajeva sam je po sebi motivirajući. Očekuje nas neizvjesna utakmica s puno naboja. I to je dobro. Meni je najbitnije održati kontinuitet igara svoje momčadi i izboriti pozitivan rezultat u Zenici", jasno je naglasio Barbarić.

Kod ekipe Širokog Brijega nedostajati će dva igrača, a radi se o povrijeđenom Brunu Oliveiri, te suspendovanom Kristijanu Mediću.

Sa druge strane u utakmici protiv Sarajeva Široki Brijeg je jači za novog napadača, a radi se o Dominiku Radiću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakamica između Sarajeva i Širokog Brijega igra se sutra u Zenici, a glavni arbitar je Mirza Kazlagić iz Cazina.

Njemu će asistirati Arnel Novalić iz Doboj Istoka, te Marko Zelenika iz Mostara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi