Očekuje ga mnogo posla

Dario Damjanović ima novi trenerski angažman

Samir Mlaćo

Nekadašnji bh. reprezentativac Dario Damjanović (41). pronašao je novi klub.

Damjanović je posljednji angažman imao u BFK Simm Bau, članu Prve lige FBiH, a sada ćemo ga gledati na klupi Marsonije iz Slavonskog Broda, člana 3. HNL.

”Iako je ostalo jako malo vremena za upoznavanje, vjerujem da ću ovih 5-6 dana napraviti dobru komunikaciju s njima, jer ipak su oni prioritet, oni su bitni i oni su ti koji donose bodove. Malo je vremena, nezgodna je situacija, ali tako je kako je… Upoznat sam u svim prethodnim klubovima s tim pritiskom i situacijama tako da mislim da ću se snaći u svemu tome”, rekao je Damjanović.

Gledao je par utakmica svog novog kluba. Vjeruje u podršku simpatizera kluba.

“Bio sam na par utakmica i moram priznati da sam vidio tu strast i tu ljubav. Siguran sam da su oni jedna velika podrška klubu i igračima i siguran sam da bi bez njih ovaj klub izgledao kao pola kluba. Vjerujem da će biti uz nas do kraja, a mi ćemo se potruditi da im se odužimo našim zalaganjem i srcem, onako kako oni to i zaslužuju”.

Marsonija je u veoma teškoj poziciji s obzirom da nakon četiri kola ima samo jedan bod.

Damjanović je u dosadašnjoj karijeri vodio i HNK Orašje te Zvijezdu Gradačac.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kao igrač jedan dio karijere proveo je u Njemačkoj, te Srbiji, Rusiji, Hrvatskoj…

Za reprezentaciju BiH upisao je 17 nastupa uz dva pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.