Poljak pobjegao od medija

Snimak koji se čekao: Lewandowski po izlasku sa Allianz Arene izustio samo jednu rečenicu

Admin Čaušević

Robert Lewandowski povratka u Minhen neće pamtiti po lijepom.

Barcelona je u drugom kolu Lige prvaka gostovala Bayernu te je upisala poraz bez obzira na odlično izdanje u prvom poluvremenu.

Katalonci su imali niz sjajnih prilika preko Lewandowskog, a kazne za promašaje su stigli u nastavku preko Lucasa Hernandeza i Leroya Sanea za konačnih 2:0.

Poslije završene utakmice mnoge je zanimalo kako će Lewandowski napustiti stadion na kojem je stekao svjetsku slavu i izgradio reputaciju jednog od najboljih napadača svijeta.

Poljak je to uradio bez izjava za medije, "pobjegao" je od sedme sile, a interesantno da se pozdravio samo sa jednim čovjekom.

Bio je to klupski predsjednik Jona Laporta koji je igrače Barcelone čekao ispred klupskog autobusa.

Inače, prilikom izlaska sa stadiona 34-godišnji napadač je izustio samo jednu rečenicu: "Nije bilo lako", kazao je Lewandowski medijima.

Barcelona je na gostovanje Bayernu došla sa optimizmom i generalni dojam je da je na terenu stajala bolje tokom cijelog meča, ali je na kraju izgubila.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mislim da smo bili bolji u mnogo čemu, parirali smo fizički, dominirali smo s loptom. Ljut sam. Imaš osjećaj da dominiraš, ali na kraju izgubiš. Bili smo bolji, ali je stvar u pobjeđivanju, moramo napredovati", kazao je Xavi.

Xavi je dodao kako pritisak igranja protiv Bayerna nije uticao na Lewandowskog te da je njegovoj "devetki" nedostajalo efikasnosti. "To je fudbal i dešava se", poručio je Xavi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.