Velež će uskoro ponovo zaigrati na svom stadionu

Radovi na stadionu Rođeni pri samom kraju: Ovako je danas izgledalo postavljanje travnjaka

Samir Mlaćo, foto: S. Mlaćo
Radovi na postavljanju novog travnjaka na glavnom terenu stadiona Rođeni u Mostaru u završnoj su fazi.

Uvjerili smo se u u to i danas kada smo posjetili dom FK Velež.

Ostao je još samo jedan dio i čelnici FK Velež, te nogometaši, treneri i navijači itekako mogu biti zadovoljni.

Velež se uskoro vraća u svoj dom, a u ponedjeljak će ugostiti u derbiju FK Sarajevo u Gabeli.

Prvobitno je bilo planirano da se taj meč igra na stadionu Rođeni, no prvobitni rokovi sa postavljanjem terena su probijeni.

Novom travnjaku je svakako potrebno da se i aklimatizuje, pa se očekuje da Velež poslije reprezentativne pauze u 12. kolu ugosti Posušje na svom stadionu.

Velež nije jedini tim koji će uskoro dobiti novi teren. Završni radovi su na Gradskom stadionu u Banjaluci, stadionu Tušanj u Tuzli, a radi se i na renoviranju terena stadiona Asim Ferhatović - Hase u Sarajevu.

Uskoro će početi i radovi na terenu stadiona HŠK Zrinjski, a novi travnjaci će biti postavljeni na stadionima FK Leotar u Trebinju, FK Sloga u Doboju, NK Široki Brijeg u Širokom Brijegu i HŠK Posušje u Posušju.

Tako će bh. timovi koliko-toliko imati bolje uslove za igru i to bi svakako moglo poboljšati kvalitet fudbala u našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež se nakon deset kola nalazi na devetom mjestu Premijer lige uz utakmicu manje.

Jučer su Rođeni remizirali kod FK Sloboda. Bilo je 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.