Evropa liga

Novi poraz Crvene zvezde, blamaža Lazija, užasna noć za Sturm

Haris Zilić

Odigrano je osam mečeva drugog kola Evropa lige u terminu od 18:45.

U grupi H, Crvena zvezda je upisala i drugi poraz u novoj sezoni grupne faze.

Beogradski klub je u gostima poražen od Trabzonspora rezultatom 2:1 u utakmici gdje je turski tim bio bolji i na kraju zasluženo slavio.

Trabzonspor je poveo u 16. minuti golom iskusnog Mareka Hamšika, a asistent je bio Trezeguet.

Zvezda je pokušavala nekim akcijama da nešto uradi prmea naprijed, ali sve to je palo u vodu u 63. minuti kada je Kangwa dobio drugi žuti karton i gosti iz Beograda ostali su s igračem manje.

Turski tim odmah koristi brojčanu prednost na terenu i Trezeguet nakon asistencije za prvi gol u 68. minuti i sam postiže gol za 2:0, asistent mu je bio Bakasetas.

Zvezda je uspjela malo zakuhati meč, kada je Nikolić u 89. minuti smanjio na 2:1, asistenciju je upisao Musatapha i to je bio konačan rezultat večerašnjeg susreta.

Bilo je zanimljivo i u ostalim duelima, gdje se izdvaja blamaža Lazija, kao i ekipe Sturma.

Grupa E:

Sheriff - Manchester United 0:2

Real Sociedad - Omonia 2:1

Grupa F:

Feyeenoord - Sturm 6:0

Midtylland - Lazio 5:1

Grupa G:

Olympiacos - Freiburg 0:3

Qarabag - Nantes 3:0

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Grupa H:

Monaco - Ferencvaros 0:1

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.