Počinje nova sezona Evropa lige: Dobili smo parove trećeg pretkola, dva duela izazivaju pažnju

Drugo po snazi UEFA-ino takmičenje

Počinje nova sezona Evropa lige: Dobili smo parove trećeg pretkola, dva duela izazivaju pažnju

H. Zilić

Narednog četvrtka starta i nova sezona drugog UEFA-inog takmičenja po snazi, Evropa lige.

Nakon uvođenja UEFA konferencijske lige, Evropa liga kreće od trećeg pretkola, a sinoć smo dobili i sve parove trećeg pretkola.

U trećem pretkolu gledat ćemo klubove koji su eliminisani u drugom prektolu Lige prvaka i klubove koji su obezbijedili direktan plasman u treće pretkolo Evropa lige prema nacionalnom koeficijentu i plasmanu u državnim prvenstvima prošle sezone.

Parovi trećeg pretkola Evropa lige:

Malmo - Dudelange

Shamrock Rovers - Shkupi

Oglasi

Linfield - Zurich

Olympiacos - Slovan Bratislava

Maribor - HJK Helsinki

AEK Larnaca - Partizan

Fenerbahce - Slovacko

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Pobjednici trećeg pretkola Evropa lige idu u play off Evropa lige gdje ih čekaju Gent, Austria Beč, Hearts, Dnipro-1, Sivasspor, Silkeborg i Omonia te klubovi koji budu poraženi u trećem pretkolu Lige prvaka.

Ekipe koje budu poražene u trećem prektolu Evropa lige takmičenje nastavljaju u play off runddi UEFA konferencijske lige, a ekipe koje budu poražene u play off rundi Evropa lige takmičenje nastavljaju u grupnoj fazi UEFA konferencijske lige. Pobjednici play offa Evropa lige idu u grupnu fazu Evropa lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi