Pravila se moraju poštovati

Ovo ima samo u Argentini: Marcos Rojo zbog pravila u svlačionici ostao bez kapitenske trake

Endin Čaušević

Boca Juniors je prije osam dana na svom terenu u velikom derbiju pobijedila River Plate sa 1:0, a meč je obilježio Marcos Rojo.

Boca je na La Bomboneri uspjela da pobijedi svog najvećeg rivala sa 1:0, a ni ovaj derbi nije mogao bez okršaja na terenu.

U finišu utakmice direktan crveni karton dobio je Marcos Rojo koji je žestoko faulirao Nicolasa De la Cruza i zbog toga će dobiti bizarnu kaznu čak i od Boce Juniors.

Kako pišu argentinski mediji trener Boce Juniors Hugo Ibarra je uveo neka pravila u svlačionici kada je preuzeo ovaj klub, a sada je to na svojoj koži najbolje osjetio upravo Marcos Rojo.

Naime, pravilo glasi da svaki igrač dobije neku kaznu kada dobije crveni karton jer tako ostavlja na cjedilu saigrače.

U ovom slučaju Marcos Rojo je kao kapiten posebno kažnjen. Naime, njemu je oduzeta kapitenska traga na mjesec dana zbog crvenog kartona i tek u oktobru će ponovo imati priliku da bude kapiten na nekom meču Boce.

Međutim, Rojo je priznao da ga ova kazna uopšte nije pogodila i da je njemu najvažnije što su slavili protiv ljutog rivala.

"Ne dotiče me ta kazna. Ovaj derbiji je takav i uvijek je više od utakmice. Napravio sam tri faula cijeli meč, ali desilo se i to na kraju i to je to. Poštujemo pravila u svlačionici i nisam uzrujan što mi je trenutno oduzeta kapitenska traka", rekao je Rojo.

Rojo se vratio u Bocu Juniors nakon šest sezona u Manchester Unitedu gdje se nije baš proslavio, te je većinom mečeve Crvenih đavola posmatrao s klupe za rezervne igrače.

Nakon što mu je istekao ugovor s Unitedom početkom ove godine vratio se u Argentinu i potpisao je ugovor s Bocom Juniors.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.