Golman primio gol u 92. minuti, pao na koljena i plakao, a onda je dječak utrčao da ga zagrli

12-godišnjak oduševio fudbalski svijet

Golman primio gol u 92. minuti, pao na koljena i plakao, a onda je dječak utrčao da ga zagrli

E. Čaušević

Boca Juniors je u nedjelju uspjela u gostima da pobijedi Defensu y Justiciju sa minimalnih 1:0 u meču 15. kola argentinske Primere.

Defensa y Justica je pružila sjajan otpor velikanu s Bombonere, ali na kraju je domaći tim kapitulirao u posljednjim sekundama utakmice.

Odlučujući trenutak meča desio se u drugoj minuti sudijske nadoknade kada je Vazquez uspio da pogodi za 1:0 i donese pobjedu gostima iz Buenos Airesa.

Nakon utakmice u centru pažnje bio je golman domaće ekipe Ezequiel Unsain koji je bio razočaran što je njegov tim poražen od Boce i što je primio pogodak u posljednjim sekundama meča.

Unsainu je ovaj pogodak dosta teško pao i nije mogao da sakrije suze nakon što je utakmica završena.

No, tada je na teren utrčao jedan dječak koji navija za Defensu y Justiciju i odlučio je da utješi golmana svog tima. Dječak je prišao Unsainu i zagrlio ga, a ovaj potez oduševio je fudbalski svijet.

Unsain je nakon meča izjavio da je bio itekako ljut jer je 90 minuta čuvao mrežu netaknutom, a onda je u sudijskoj nadoknadi kapitulirao.

Kada je sudija označio kraj utakmice on je pao na koljena i počeo je plakati, ali dječak mu je prišao i zagrlio ga, te je zbog toga dobio aplauz s tribina zbog tog zaista fantastičnog poteza.

Otac ovog 12-godišnjeg dječaka otkrio je nakon utakmice da je on imao plan da utrči na teren prije završetka utakmice, ali to nije uspio. Ipak, kada je utrčao na kraju meča vidio je da golman plače i odlučio je da ga utješi, a ni slutio nije da će taj video obići cijeli svijet.

Top Komentari

bk123
Pravi navijač svoga kluba ...tako se navija za svoje i u pobjedi i u porazu.. mnogi kod nas mogu učiti od ovog dječaka
6 1
maco12
Ovako rade i hz samo njihovi igrači sutra odu iz kluba?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi