Sprema se transfer

Zvijezdu Real Madrida upitali da li bi mogao igrati za Barcelonu, njegov odgovor razbijesnio fanove

Esmer Oštraković

Jučer su se pojavile informacije koje su prenijeli španski mediji, o tome kako se sprema velika izdaja u Real Madridu.

Naime Xavi u svojoj ekipo želi vidjeti trenutnog igrača Real Madrida, koji ne dobija previše prostora za igru, a radi se naravno o Marcu Asensiu.

Njemu na kraju ove sezone ističe ugovor sa Real Madridom, te ima priliku kao slobodan igrač da potpiše za najljućeg rivala, Barcelonu.

Kod Ancelottija je Asensio u totalno drugom planu i šansa da mu bude ponuđen novi ugovor je veoma mala.

Nakon 26 godina, jedan nogometaš bi tako mogao napustiti Real Madrid i svoju karijeru nastaviti u ekipi Barcelone.

Jučer je u razgovoru za jedan španski medij Asensio morao govoriti i o interesu Barcelone, ali izvlačio se na to da je sve to normalno u svijetu sporta.

Nakon toga postavljeno mu je pitanje može li reći da nikada neće igrati za Barcelonu, a on je dao odgovor koji se nije svidio navijačima njegovog trenutnog kluba.

"Nikada nisam razmišljao o budućnosti u Barceloni, ne znam kako bi to bilo. Stvarni ne znam, trenutno ne mogu odgovoriti na to pitanje", rekao je Asensio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Real Madrid je Asensio stigao prije sedam godina iz Mallorce i od tada je upisao 239 nastupa uz pedeset postignutih golova.

Ukoliko bi prešao u Barcelonu bio bi prvi nogometaš nakon Luisa Enriquea koji je prešao iz Real Madrida u Barcelonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.