Foto - EPA

Emotivan oproštaj nenadmašnog velemajstora

Plakao je cijeli sportski svijet: Najveći teniser svih vremena odigrao je svoj posljednji meč

Midhat Šljivak

Legendarni Švicarac Roger Federer odigrao je protekle noći svoj posljednji meč u profesionalnoj karijeri.

Federer je u paru s velikim rivalom Rafaelom Nadalom poražen na Laver Cupu u Londonu od američkog para Jack Sock - Frances Tiafoe s 2:1 (4:6, 7:6, 11:9) i tako je okončao veliku karijeru.

Čuveni Švicarac je prošle sedmice objavio kako će mu nastup na Laver Cupu biti posljednji meč karijere i očekivano su na ovom meču viđenje velike emocije svih prisutnih.

Po mnogima najveći teniser svih vremena nije mogao suzdržati suze. Plakao je on, plakao je i Nadal kao kiša, kao i gotovo kompletna londonska O2 Arena. Nije ni čudo jer ovakav teniski genije više se neće roditi.

A i u posljednjem meču Fedex je pokazao dovoljno magije da podigne publiku na noge. Za kraj je pogodio još jedan svoj nemogući poen.

Roger Federer je u velikoj karijeri koja je počela davne 1998. godine osvojio 20 Grand Slam titula te ogroman broj drugih velikih i malih turnira širom svijeta.

Jednostavnost i genijalnost njegove igre nešto je što se vjerovatno nikada neće ponoviti u svijetu tenisa. Nije nikakvo čudo što je za mnoge najveći teniser ikad.

Plakao je Fedex od emocija. Publika je bila na nogama, a on se posljednji put obratio s terena.

"Ovo je bio predivan dan. Momcima sam već rekao da sam sretan i da nisam tužan. Sve je ovo bilo nevjerovatno. Hvala vam svima. Priredili ste fenomenalnu noć", rekao je Federer na oproštaju.

Bilo nam je zadovoljstvo legendo!

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.