Federer se samo jednom napio u životu, ali je tada baš pretjerao: "Oporavljao sam se četiri dana"

Tu pobjedu je znao da proslavi

Federer se samo jednom napio u životu, ali je tada baš pretjerao: "Oporavljao sam se četiri dana"

E. Čaušević

Legendarni švicarski teniser Roger Federer prije nekoliko dana objavio je kraj karijere.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena rastužio je sportsku javnost širom svijeta nakon što je objavio kraj svoje blistave karijere koja znači i završetak jedne od najboljih era u historiji tenisa.

Federer je prethodnih sezona birao turnire na kojima će igrati, te su to bila većinom Grand Slam izdanja, ali ove sezone zbog problema s povredama se nije naigrao.

Švicarac je poručio da ima već 41 godinu i da je jednostavno osjetio da je vrijeme da se nakon više od 1500 mečeva u karijeri povuče s velike scene, te se posveti drugim stvarima u svom životu.

Federer će imati još jedan nastup u svojoj karijeri, a to će biti na Laver Cupu koji se iduće sedmice igra u Londonu, te će se tu zvanično oprostiti od igranja tenisa na onom profesionalnom nivou.

Nakon što je završio karijeru prethodnih dana su se pojavile mnoge priče iz Federerovog teniskog života.

Oglasi

I Švicarac se sam prisjetio nekih anegdota, a istakao je posebno onu iz 2008. godine kada je uspio da osvoji US Open.

Federer je tada u finalu pobijedio Andyja Murrayja i došao do nove Grand Slam titule dok je bio na vrhuncu karijere. No, da ni Federer nije bezgrešan pokazao je nakon finalnog meča.

Sa svojom ekipom organizovao je zabavu i priznao je da se tada napio kao nikada prije i da mu je trebalo nekoliko dana da se oporavi.

"Pijem inače samo vodu. Nikada nisam bio na nekoj dijeti, ali sam volio da proslavim pobjedu uz čašu dobrog šampanjca. Jednom sam se baš napio. Bilo je to kada sam osvojio US Open 2008. godine. Oporavljao sam se skoro četiri dana zbog toga. Finale je bilo u nedjelju, a ja sam tek u četvrtak bio onaj stari", rekao je Federer.

Roger Federer je bez dileme jedan od najvećih tenisera svih vremena. Osvojio je 20 Grand Slam titula, te ogroman broj drugih turnira gdje je uvijek oduševljavao publiku nevjerovatnim nastupima.

Top Komentari

SarajFK
Planeta Zemlja bi bila najsretnija da se nikada nisi oporavio!
1 7
SarajFK
Kako je on gospodin a opija se? To je u nasoj vjeri strogo zabranjeno.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi