Federer je objavio kraj, Nadal dobio pitanje da li on razmišlja o tome

Imao je puno problema sa povredama u proteklom periodu

Federer je objavio kraj, Nadal dobio pitanje da li on razmišlja o tome

S. Mlaćo
Nakon što je Roger Federer odlučio da završi karijeru, i Španac Rafael Nadal dobio je zanimljivo pitanje.

Naime, Nadal je u Madridu primio priznanje za dosadašnju karijeru, te bio veoma jasan.

“Nadam se da mi ova nagrada nije data misleći da je moja karijera gotova. Daleko od toga, to mi nije namjera“, rekao je Nadal.

Nagradu mu je uručio kralj Felipe IV.

Španac je ove sezone imao mnogo problema sa povredama, no vratio se na najbolji način.

Osvojio je Australian Open i Roland Garros.

Oglasi

Trenutno je treći na ATP listi.

Kada je u pitanju Federer, on bi posljednji meč trebao odigrati upravo protiv Nadala.

Ideja o organizaciji meča između njih dvojice pripada Real Madridu, javlja ESPN. Meč bi se igrao na stadionu Santiago Bernabeu, a moglo bi ga uživo pratiti više od 80.000 ljudi.

To bi poslužilo kao meč za odlazak u penziju za Rogera Federera, a sav prikupljeni novac trebao bi se donirati u humanitarne svrhe.

Rafael Nadal, inače navijač Real Madrida, momčadi čije važne utakmice posjećuje kao gledatelj, tako bi označio i impresivnu prekretnicu, igrajući tenis na stadionu svoje omiljene momčadi, pred njemu poznatom publikom.

Nadal je emotivnom porukom ispratio svog rivala, ali i prijatelja u penziju, a sada će imati priliku i zaigrati oproštajni meč protiv njega, za koji još čekamo da se potvrdi datum i vrijeme odigravanja.

"Nadao sam se da ovaj dan nikada neće doći. Ovo je tužan dan za mene, za sport u svijetu. Bilo je zadovoljstvo, ali i čast i privilegija dijeliti ove godine sa tobom. Zadovoljstvo mi je što sam podijelio toliko sjajnih momenata tenisa, ali i stvari van terena", napisao je Nadal, te je dodao:

"Siguran sam da ćemo imati još lijepih zajedničkih trenutaka. Trenutno ti želim sreću sa tvojom suprugom, Mirkom, tvojom djecom, ali i porodicom. Vidimo se u Londonu", napisao je Rafael Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi