Vjeruje u bolje rezultate Bayerna

Salihamidžić najavio promjene: "Stvari će biti sigurno drugačije nakon reprezentativne pauze"

Endin Čaušević

Bayern nije baš najbolje otvorio sezonu u Bundesligi, a trener Julian Nagelsmann je sve češće na meti kritika.

Bavarci su prošlog vikenda razočarali navijače porazom od Augsburga i tako loš početak sezone u domaćem prvenstvu očito niko nije očekivao u redovima velikana iz Minhena.

Iako je Bayern u Ligi prvaka pobijedio Barcelonu i koliko-toliko smirio strasti poraz od Augsburga je došao u najgorem trenutku jer su se ponovo pojavile špekulacije da bi Nagelsmann mogao dobiti otkaz.

No, čelnici Bayerna dali su podršku mladom stručnjaku i poručili da neće sigurno dobiti otkaz, ali jasno je da se rezultati drastično moraju popraviti kada je Bundesliga u pitanju.

Reprezentativna pauza je dobro došla Bavarcima kako bi napravili plan za nastavak sezone, ali i vratili očito izgubljeno samopouzdanje u ekipi.

O svemu tome govorio je i sportski direktor ovog tima Hasan Salihamidžić koji vjeruje da će stvari nakon reprezentativne pauze sigurno biti drugačije u ekipi Bayerna.

"Sigurno ćemo igrati drugačije nakon reprezentativne pauze i to je zaista ono što očekujem. Vjerujem da će igra ekipe biti bolja i da će igrači biti 'gladni' dokazivanja nakon nešto lošijeg starta", priča Salihamidžić i dodaje.

"Stvari će sigurno biti drugačije nakon ove pauze koja je došla u dobrom trenutku. Svi želimo uspjeh ove sezone i igrači će biti maksimalno motivisani da se dokažu nakon svih tih kirika. Jasno je svima da moramo i možemo bolje i da više nema izgovora".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern svoj naredni meč iga već u petak kada će u okviru osmog kola na Allianz Areni ugostiti ekipu Bayer Leverkusena u okviru osmog kola Bundeslige.

Bavarci su trenutno tek peti na tabeli sa 12 bodova i imaju pet bodova manje u odnosu na Union Berlin koji je trenutno lider u Njemačkoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.