Prijateljski meč

Mlada reprezentacija u golijadi u Kranju savladala Sloveniju

Edmir Škorić

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Sloveniju sa 3:2.

Poslije teškog poraza od Švicarske rezulatatom 3:0, U21 selekcija naše zemlje je u Kranju gostovala Sloveniji u prijateljskom meču, te je slavila s 3:2.

U sedmoj minuti Ivan Bašić iz slobodnog udarca postiže sjajan gol za 0:1, da bi po teškom terenu u 31. minuti Tarik Muharemović povisio na 2:0.

U finišu prvog dijela Slovenci preko Tia Cipota uspijevaju da smanje na 2:1, da bi preko Admira Bristrića u 73. minuti Zmajići stigli i do 3:1.

Mustafa Šukilović je potom isključen zbog neopreznog laktanja protivničkog igrača, pa smo se morali braniti s igračem manje u polju. Cipot postiže novi gol za selekciju Slovenije, ali ostalo je 2:3.

Slovenci su do kraja napadali, ali nisu pronašli način da matiraju Šahinovića po treći put.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.