Janković debituje na klupi mlade selekcije BiH, objavio spisak za duele sa Švicarskom i Slovenijom

Na spisku nogometaši iz Juventusa, Borca, Zrinjskog, Željezničara, Sloge....

Janković debituje na klupi mlade selekcije BiH, objavio spisak za duele sa Švicarskom i Slovenijom

S. Mlaćo
Novi selektor mlade reprezentacije naše zemlje Igor Janković objavio je spisak za duele sa Švicarskom  Slovenijom.

Biće to debi Jankovića koji je na spisak između ostalih pozvao i nekoliko novih imena.

Zanimljivo, na spisku nema nogometaša iz Prve lige FBiH, ali ima iz Prve lige Republike Srpske.

Tu je i Tarik Muharemović iz Juventusa, te veći broj nogometaša iz Premijer lige.

Naši mladi reprezentativci će se 23.09. u 16:00 sati na Grbavici sastati sa Švicarskom, dok će 26.09. na stadionu Stanko Mlakar u Kranju u 18:00 odigrati meč sa Slovenijom.

Janković je je pozive uputio sljedećim igračima:

Nikola Ćetković (Borac), Muhamed Šahinović (Sarajevo), Mihajlo Dabić (Sloga Doboj), Mustafa Šukilović (Tuzla City), Alden Šuvalija (Zlate Moravce, Slovačka), Amar Drina (Željezničar), Tarik Muharemović (Juventus, Italija), Filip Račić (Sloboda Novi Grad), Luka Janković (Zvijezda 09), Mladen Cvjetinović (Viktoria Berlin, Njemačka), Marko Kujundžić (Sloga Doboj), Harun Karić (Tuzla City), Tarik Ramić (Sarajevo), Dejan Popara (Borac), Petar Sučić (Zrinjski), David Čavić (Leotar), Silvio Ilinković (Zrinjski), Ivan Bašić (Orenburg, Rusija), Eldar Mehmedović (Sloboda), Hamza Gasal (Željezničar), Admir Bristrić (Rijeka), Enver Kulašin (Borac), Franko Sabljić (Zrinjski).

“Očekuju nas dva prijateljska meča za koje smo pozvali igrače koji su u formi i koji imaju minutažu u svojim klubovima.

 Cilj nam je da do kraja godine isprobamo što više igrača, kako bismo do početka kvalifikacija napravili najbolju selekciju. Većina igrača sa spiska je prošla kroz omladinske selekcije Bosne i Hercegovine i sigurno da znaju šta ih očekuje u dresu sa nacionalnim grbom“, rekao je Janković.

Igrači će se okupiti 18. septembra u hotelu Hercegovina na Ilidži.

Top Komentari

Chico
Ja sta nam uradi Irfan Duric i kompanija izdajnika oko njega. Nikad u historiji jedan narod nije imao selektora A i mlade reprezentacije. Ivaylo je Picin selektor, a ovaj Jankovic proizvod Borca tj. Pice i familije koja vodi Borac.
2 0
Decembarski
Pa odavno je postalo jasno da nam u mladjim repkama ne igraju najbolji.Ovo je odlicna podloga za menadjere,mesetare i kriminalce.Nije Jankovic nista bolji bio ni u pionirima uz pomoc Japaura koji se uhl****o,zahvaljujuci ugradjivanju sebe i inih koji odlucuju o svemu.Mi se ljutimo kad neki djecak ili omladinac uzme drugo drzavljanstvo.Takodjer imamo koliko hocete talentovanih fudvalera ali u drugim sportovima jer su se razocarali i vidjeli da je kvalitet ne bitan.Nije Vico kriv nego gori su ovi Bosnjqci sto se za kafu prodaju.I kazemo sto ne mozemo daleko u sportu,pa sreca jos da imamo djece koja rastu u svijetu kolikontoliko normalnom gdje je jos uvijek bitan rezultat pa nas oni odrzavaju u zivotu.Neka nam je bog na pomoci.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi