Nudi se Kraljevima

Poznati napadač nema dilemu: "Igrao bih besplatno za Real Madrid"

Eldar Ganibegović

Real Madrid u ekipi trenutno ima samo dva napadača.

Francuski napadač Karim Benzema muči se s povredom, dok Mariano Diaz jednostavno nije pokazao dovoljno kako bi bio njegova makar dostojna zamjena.

Prelazni rok u Evropi je odavno zatvoren, pa tako Real Madrid ima mogućnost da dovede nekog ko ima slobodne papire, odnosno ko nema kluba u ovom momentu.

Fernando Llorente, bivši napadač Bilbaa, Juventusa, Seville, Spursa ili Napolija, volio bi igrati u Real Madridu. Odmah bi potpisao za ekipu koju trenira Carlo Ancelotti, ako mu to ponude. 

"Volio bih nositi bijeli dres. Trenutno je Real Madrid najbolja momčad na svijetu i ono što rade u Ligi prvaka je nevjerovatno. Kad god idu naprijed, sposobni su i pobijediti.

Nikad nisam bio blizu Real Madrida. Kad god su me htjeli, nisu platili klauzulu u Bilbau i tada je Juventus bio brži", rekao je Fernando Llorente, prenosi El Larguero.

Na pitanje bi li igrao besplatno u Real Madridu, Fernando Llorente nije previše razmišljao. "Naravno, kako nećeš", poručio je napadač koji je trenutno slobodan.

Prošle je sezone Fernando Llorente bio u Eibaru kojeg je napusti ovoga ljeta. Basconia, Swansea i Udinese ostale su momčadi za koje je Fernando Llorente igrao tijekom svoje karijere.

Vidjet ćemo da li će se Real Madrid odlučiti ponuditi ugovor 37-godišnjaku iz Pamplone koji se otvoreno nudi Los Blancosima. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, ranije danas se pojavila informacija kako je Real Madrid spreman ponuditi preko 220 miliona eura za dvojac Manchester Cityja. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.