Perez odriješio kesu: Preko 220 miliona eura za dva paklena igrača!

Želi dvojac Manchester Cityja

Perez odriješio kesu: Preko 220 miliona eura za dva paklena igrača!

E. Ganibegović

Real Madrid ovog ljeta nije odradio neki spektakularan prijelazni rok.

Ipak, već sada se priča o narednom ljetu, a prema španskim medijima na meti Kraljevskog kluba su dva igrača Manchester Cityja.

Kako piše španski AS, Real Madrid će od sljedećeg ljeta nastojati pojačati svoju momčad dovođenjem Norvežanina Erlinga Haalanda (22) i Portugalca Joaoa Cancela (28).

Interes za Joao Cancela je stariji, još iz vremena dok je Portugalac igrao za Valenciju (2014-2018). Idućeg ljeta defanzivac će imati 29 godina pa bi njegov transfer mogao koštati negdje između 40 i 50 miliona eura.

Carlo Ancelotti ga jako cijeni, posebno zbog njegove spremnosti na naporan rad i njegove svestranosti. Može igrati i desnog i lijevog beka. Također se lako može koristiti u veznomredu. 

Ostaje za vidjeti koga bi se "Don Carlo" odrekao nakon Cancelova dovođenja: lijevog beka Ferlanda Mendyja ili desnog beka Danija Carvajala.

Oglasi

Prema AS-u, Cancelo je svjestan interesa Real Madrida za njega i ne bi odbio transfer na ljeto u klub u kojem su njegovi sunarodnjaci Cristiano Ronaldo, Figo ili Pepe pisali historiju.

Madriđani osjećaju probleme zbog godina i povreda Karima Benzeme, tako da im definitivno treba kalibarski napadač, a ko može biti prikladniji za mjesto napadača u Real Madridu, ako ne Erling Haaland? Možda Kylian Mbappe, ali Francuz više nije po volji predsjedniku Florentinu Perezu.

Erling Haaland je odbio preći u Real Madrid prije dolaska u City, ali nije definitivno zatvorio vrata Los Blancosima. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Norvežanin i dalje sanja da obuče dres Real Madrida, a nije isključeno da se to dogodi već od idućeg ljeta. Napadač ima otkupnu klauzulu od 180 miliona eura, koja vrijedi do ljeta 2024. godine, a čini se da je Real Madrid voljan to platiti za njega.

Za sljedeće ljeto Real Madrid će imati budžet od 425 miliona eura za transfere, najavljuju Španci. Dakle, dovoljno novca da se u klub dovedu Joao Cancelo i Erling Haaland.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...pa ovi Arapi imaju toliko love da mogu kupiti Real Madrid samo kako bi dali otkaz Perezu...vremena kad su oni mogli birati igrace i kupovati koga hoce su proslost,Mbappe je dokaz za to...
1 2
Klicko
Kad ce mbappe?Hahahahahahahahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi