Foto - FK Tuzla City

Fudbaler iz Malija

Nekadašnji član Monaca pojačao FK Tuzla City

Midhat Šljivak

FK Tuzla City predstavio je danas novog fudbalera u svojim redovima.

Član tuzlanskog premijerligaša postao je 27-godišnji fudbaler iz Malija Alassane Diaby s kojim je danas ozvaničena saradnja.

Diaby je s FK Tuzla City potpisao trogodišnji ugovor. Već se priključio treninzima ekipe koju predvodi Dragan Jović i trenutno je u procesu dobivanja radne i boravišne dozvole.

Alassane Diaby u Tuzla City stiže iz francuskog drugoligaša Quevilly Rouen, a tokom karijere je promijenio veliki broj klubova.

Ponikao je u ekipi Monaca, nije nikada dobio šansu za igru u ovom velikanu francuskog fudbala, a u ovoj zemlji je igrao još za ekipu Pau.

Također, nastupao je i u Bugarskoj (Septemvri Sofia), Turskoj (Osmanlispor) i Belgiji (Liers). Diaby igra na poziciji veznog fudbalera.

Diaby je drugi igrač iz Malija koji je ove sezone pojačao tuzlanski tim. Prethodno je u klub stigao Amadou Coulibaly i ispostavio se kao pravo pojačanje.

FK Tuzla City igra odličan fudbal ove sezone. Klub je po prvi put izašao i u Evropu, gdje je prošao jedno pretkolo Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvenstvu su imali zaista odličnih nastupa, ali dešavali su se i padovi. Odigrali su 10 susreta u dosadašnjem dijelu sezone i osvojili su 16 bodova.

Novi izazov ovaj klub očekuje već sutra kada će na 'domaćem' terenu u Srebreniku u derbiju 12. kola ugostiti FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.