Na Tušnju bez fudbala do proljeća

Tuzlanski premijerligaši se pomirili sa sudbinom

Na Tušnju bez fudbala do proljeća · Saznajemo

Midhat Šljivak

Stadion Tušanj u Tuzli jedan je od terena na kojem se vrši rekonstrukcija.

Radovi na Tušnju na postavljanju nove podloge počeli su još 12. jula, planirano je da sve bude završeno za 60 dana, ali od završetka radova u planiranom terminu nije bili ništa.

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje iz tuzlanskih klubova, fudbal se na Tušnju neće igrati do proljeća. Radovi ne idu planiranom dinamikom i FK Sloboda te FK Tuzla City ne očekuju da će zaigrati na novom terenu do proljeća naredne godine.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine postavljanje terena na stadionima predstavio je kao najveći projekat bh. fudbala, što i jeste. Međutim, ne ide sve kako je planirano, brojni rokovi su probijeni i za sada nijedan teren nije obnovljen.

U tuzlanskim klubovima su se tako već pomirili da ove jeseni neće igrati na Tušnju. Oni će po svemu sudeći svoje domaće utakmice i dalje igrati u Banovićima (Sloboda) i Srebreniku (Tuzla City) te će prve prave domaće susrete na novom terenu Tušnja igrati na proljeće.

Pored Tušnja još uvijek nisu dovršeni radovi ni u Mostari i Banjoj Luci, pa tako Borac i Velež još uvijek čekaju odigravanje prve domaće utakmice na svom stadionu.

Radovi na Gradskom stadionu u Banjoj Luci počeli su 1. juna, a na stadionu Rođeni 14. juna. I tu je rok završetka bio 60 dana.

Treba istaći da mašine miruju i na stadionu Koševo i niko ne zna kada će radovi biti gotovi i hoće li ijedan od ovih klubova igrati jeseni dio sezone na svom stadionu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Projekat rekonstrukcije terena predstavljen je kao najznačaniji za bh. fudbal. Sredstva za projekat su osigurali Fudbalski savez BiH i UEFA, a učešće su morale uzeti i lokalne zajednice u iznosu od oko 500.000 KM.

Nakon završetka projekta stadioni bi trebali dobiti najsvremenije hibridne terene, ali očito da prije proljeća nećemo gledati utakmice na novim terenima. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Zrinjski jos jednom dokazao da su pametniji i sposobniji od svih nas zajedno. A bosnje se zaletile da im cetalji nabrzinu urade terene. E moji pametnjakovici.
14 12
pjanke.sa
Tuzba samo za Savez i izvodjace! Savez NAPOLJE!!! Hocemo ljude iz sporta i koji su nesto napravili u zivotu! Ne lopove i nacionaliste!!!
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi