Igrao u reprezentaciji s Jordijem Albom, De Geom i Azpilicuetom, pa ga fudbalski put doveo u BiH

U Premijer ligi se nije dugo zadržao

Igrao u reprezentaciji s Jordijem Albom, De Geom i Azpilicuetom, pa ga fudbalski put doveo u BiH

Endin Čaušević

U Bosni i Hercegovini prethodnih godina igralo je nekoliko zvučnih imena, ali sigurno da se tu najviše ističe Emilio Nsue.

U iznenađujućem transferu početkom ove godine Tuzla City je objavio da je Nsue potpisao ugovor s bh. premijerligašem što je bilo senzacionalno s obzirom o kakvom fudbaleru se radi.

Nsue je dobro poznato ime u svijetu fudbala i mnogi ga pamte po odličnim igrama u Španiji gdje je s dosta uspjeha nastupao za Mallorcu, te je odigrao nekoliko zaista sjajnih sezona.

Ovaj 32-godišnjak dobro zna kako je postizati golove protiv Barcelone i Real Madrida, ali je činjenica da nije baš na kraju ostvario karijeru kakva mu se predviđala.

Nsue je nakon Mallorce igrao u Real Sociedadu, a zatim je u Engleskoj nosio dresove Middlesbrougha i Birminghama. Nastupao je na Kipru za Apoel Limassol i Nicosiju, a potom je završio u Bosni i Hercegovini.

Međutim, Nsue je za Tuzla City odigrao tek nekoliko mečeva i zadržao se svega tri mjeseca, te se vratio u Španiju gdje trenutno nosi dres niželigaša Intercityja.

Oglasi

Također, poznato je da Nsue već odavno nastupa i za reprezentaciju Ekvatorijalne Gvineje za koju je upisao 34 utakmice i zabio je tri gola. No, prije toga Nsue je prošao sve omladinske kategorije Španije.

Očekivalo se čak da će zaigrati i za A reprezentaciju, ali poziv nikada nije stigao. Nsue je bio član sjajne generacije juniorske reprezentacije Španije, a jutors je objavio fotografiju iz tog perioda i oduševio je svoje fanove.

Bivši igrač Tuzla Cityja objavio je fotografiju iz 2008. godine dok je igrao za Crvenu furiju, a u juniorskoj reprezentaciji Španije tada su bili igrači poput Jordija Albe, Davida de Gee, Frana Meride, Daniela Aquina, Cesara Azpilicuete, Danija Pareja...

Opis nije dostupan.

To je najbolji dokaz o kakvom potencijalu se radilo i Nsue je zaista imao odlične nastupe za Mallorcu, ali kada je trebao napraviti iskorak to se nije desilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno da tada dok je bio u društvu takvih igrača u reprezentaciji Španije nije mogao ni slutiti da će ga put na kraju odvesti i do Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nsue je u dresu Tuzla Cityja upisao ukupno deset nastupa i uspio je postići dva gola u dresu kluba s Tušnja. Iako fizički nije bio u najboljoj formi u tih nekoliko mečeva uspio je da pokaže o kakvom kvalitetu se radi i šteta je što se duže nije zadržao u našoj zemlji.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zalik
Mislio cojek Tuzla City engleski niželigaš
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi