Na izlaznim vratima Barcelone

Jordi Alba "prelomio" i odlučio da ide u Italiju, ali ne u Inter

Endin Čaušević

Jordi Alba bi već na zimu mogao napustiti Barcelonu i sreću potražiti u nekom drugom klubu.

Alba je u katalonski klub stigao još na ljeto 2012. godine iz Valencije i pokazao se kao fantastično pojačanje.

Iskusni lijevi bek je deset sezona imao zacementirano mjesto u početnoj postavi Barcelone, ali se to ove sezone promijenilo jer je Xavi Hernandez odlučio šansu dati nekim drugim igračima.

Ispred Albe trenutno u Barci prednosti imaju Alejandro Balde i Marcos Alonso, te je jasno da ovaj iskusni lijevi bek neće imati ni približnu minutažu kao prethodnih godina.

U Barceloni su svjesni toga i ljetos su pokušali da se riješe Albe jer su dogovorili njegovu posudbu u Inter, ali je na kraju španski reprezentativac odbio odlazak u Seriju A.

Međutim, katalonski Sport objavio je danas da je Alba shvatio da se ove sezone neće naigrati i navodno je spreman da već u januaru napusti Barcelonu.

Nakon svega put bi mogao Albu odvesti u Italiju, ali ne u Inter već u Juventus koji je pokazao veliki interes za ovog lijevog beka.

Sport piše da je Juve već kontaktirao Barcelonu i ponudio je opciju da Alba dođe na posudbu do kraja sezone, ali da potom italijanski klub otkupi njegov ugovor za oko 15 miliona eura.

U Barceloni su spremni da puste Albu da napusti klub, a sada im u prilog ide činjenica da je i ovaj iskusni igrač pokazao interes da ide u Juventus jer je svjestan da u Barceloni nema status kao nekada.

Juventus na zimu želi znatno da pojača ekipu nakon očajnog starta sezone, a Alba bi trebao biti među prvim velikim pojačanjima u januarskom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alba s Barcelonom ima ugovor do 2024. godine i jedan je od najplaćenih igrača u ekipi, te sigurno da bi u katalonskom klubu bili presretni da on ode u Juventus i popravi stanje budžeta za plate.

Ovaj lijevi bek i pored toga što nije standardan u Barceloni ima i dalje povjerenje Luisa Enriquea u reprezentaciji i gotovo sigurno će dobiti poziv za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kataru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.