Spašavali su klub nekoliko puta, a oni su im sada zabili nož u leđa

Nisu to zaslužili, ali...

Spašavali su klub nekoliko puta, a oni su im sada zabili nož u leđa

E. Čaušević

Barcelona je ovog ljeta napravila velike promjene u igračkom kadru, ali čini se da su tek počeli što se toga tiče.

Katalonski klub je ovog ljeta doveo nekoliko velikih pojačanja nakon što je finansijski uspio da se znatno oporavi u odnosu na protekle dvije sezone.

No, jasno je da su čelnici Barcelone tek počeli s promjenama u ekipi i glavni cilj im je da se riješe igrača koji su u vrhu liste što se tiče zarade.

Španski mediji pišu da su Laporta i društvo već odlučili koje igrače će prodati iduće sezone, a među njima su i oni fudbaleri koji su standardni u ekipi već duže od godinu dana.

Katalonski Sport objavio je da je Barcelona zvanično odlučila da neće nastaviti saradnju s Jordijem Albom i Gerardom Piqueom i jednoglasno je donesena odluka da ovaj dvojac treba napustiti Barcu na kraju sezone.

Čelnici Barcelone su mišljenja da je došlo vrijeme da oni najstariji igrači u timu lagano napuste Camp Nou jer ove sezone češće griju klupu nego što igraju.

Oglasi

Navodno, Barcelona je već saopštila ljetos Piqueu i Albi da je najbolje da potraže novi klub, te su Albi čak dogovorili ljetos posudbu u Inter, ali je on to odbio i odlučio je da ostane.

No, s druge strane navijači smatraju da Pique i Alba nisu zaslužili takav tretman od strane kluba jer su oni u protekle dvije godine svojim potezom spašavali Barcelonu u prelaznim rokovima.

Zahvaljujući činjenici da su Pique i Alba pristajali na smanjenje plate tada je Barci omogućeno da registruju nova pojačanja. Međutim, jasno je da je kod Laporte taj "kredit" potrošen i da oni više nemaju izgovora za ostanak u klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, pored Piquea i Alba očekuje se da će još dvojica iskusnih igrača napustiti klub, a to su Sergio Busquets i Sergi Roberto.

Oni s Barcelonom imaju ugovor do kraja sezone i kako stvari stoje neće dobiti ponudu za nastavak saradnje. Zanimljivo da su oni ove godine kapiteni Barcelone i nakon odlaska ove četvorice igrača Xavi će morati izabrati nove kapitene.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Barca i Realu nikad nije bilo do stari igraca i legendama kluba,njima je bitna samo korist,zato ta dva kluba nikad nisui imali ni srce ni dusu kao sto imaju Liverpool,Bayern itd
0 2
Jasminn
Pike ima vecu platu od Levandovskog, Alba isto tako. Misljenja sam da im je plata 2-3 miliona u klubu bi ostali 100 godina, ali za te pare ko bi ih drzao? Nisu se odrakli plata. Nisam siguran da su pristali da igraju dzabe vec da im se plate naknadno nekad poslije isplate.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti