12. kolo Premijer lige BiH

Željezničar gostuje na Policama, Borac i Široki žele nastavak pozitivne serije

Haris Zilić

Nastavljaju se uzbuđenja na fudbalskim terenima u Bosni i Hercegovini.

Na rasporedu su danas preostala tri duela 12. kola Premijer lige BiH obzirom da se sutra ne igraju mečevi zbog Opći izbora u našoj državi.

Program u 14 sati u Novom Gradu otvaraju Borac i Sloga Doboj. Prvi duel ova dva tima u novoj sezoni ponudio je dosta uzbuđenja i golova, okončan je rezultatom 2:2.

Borac u ovaj duel ulazi kao favorit, ali Sloga se pokazala kao odlična ekipa, to su i ptovrdili trijumfom protiv Zrinjskog rezultatom 1:0. Banjalučani bi eventualnim trijumfom barem kratko preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

U 15 sati veoma zanimljiv meč se igra na Policama u Trebinju. Leotar će dočekati ekipu Željezničara. Plavi sa Grbavice su u dobroj formi, tako da izabranici Edis Mulalića trijumfom u Trebinju na sjajan način mogu najaviti spektakl u narednom kolu kada na Grbavici dočekuju Zrinjski, a u taj meč Željezničar bi mogao ući i kao lider na tabeli. Sa druge strane Leotaru već gori pod nogama i Trebinjci moraju početi skupljati bodove, ako misle da imaju ravnopravnu borbu za opstanak u ovoj sezoni.

Kolo zatvaraju na Pecari Široki Brijeg i Igman Konjic, utakmice počinje u 19 sati. Široki ulazi kao favorit u utakmicu i prvi meč u novoj sezoni pripao je Širokom, u provm kolu su savladali Igman sa 0:1.

Široki Brijeg igra sjajno u novoj sezoni, trenutno su na drugoj poziciji sa 19 bodova iz deset mečeva, a ono što se posebno izdvaja je gol razlika 10:6, odnosno podatak da u ovoj sezoni na pet domaćih utakmica još nisu primili pogodak i na Pecari im je gol razlika 6:0.

"Ovo će biti sasvim drugačija utakmica. Igman je ekipa za maksimalan respekt. Imaju kvalitetne pojedince s premijerligaškim iskustvom i moramo biti oprezni. Meni je najvažniji stav igrača na terenu i to nije fraza kada kažem. Doista, želim vidjeti njihov motiv i želju za uspjehom. Na krilu samopouzdanja kojim smo se napunili uspješnim turnirom u Vukovaru želimo nastaviti u pozitivnom ritmu u kojem smo bili u prvom dijelu prvenstva, rekao je trener tima sa Pecare Ivica Barbarić.

U jučerašnja tri meča 12. kola psotignuti su ovi rezultati:

Tuzla City - Sarajevo 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež - Posušje 1:1

Zrinjski - Sloboda 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.