Cviko u trofejnom klubu iz Kuvajta, u stručni štab doveo i trenerski dvojac iz naše zemlje

Očekuju ih novi izazov

Cviko u trofejnom klubu iz Kuvajta, u stručni štab doveo i trenerski dvojac iz naše zemlje

Samir Mlaćo
Bosanskohercegovački trener Rusmir Cviko nedavno je potvrdio novi angažman.

Nekadašnji član stručnog štaba fudbalske reprezentacije, Rusmir Cviko, je dogovorio saradnju sa klubom iz Kuvajta po imenu Al Arabi SC.

Radi se o veoma bogatom klubu, najorganizovanijem u toj zemlji, a iskusni trener je sa sobom u Kuvajt poveo i dva bosanskohercegovačka stručnjaka. Radi se o Edinu Prljači i Elvisu Kariću.

Prljača i Karić su dobro poznati bh. javnosti. Prljača je radio  u inostranstvu, tačnije Gani, a u BiH je posljednji angažman imao kao sportski direktor NK Čelik. Radio je i u FK Olimpik, NK Travnik, FK Velež...

Kada je Karić u pitanju, on je za SportSport.ba potvrdio da je već sa kolegama stigao u Kuvajt, te je tako napustio stručni štab FK Igman Konjic. U Igmanu je radio kao trener golmana. Ranije je bio i član stručnog štaba FK Željezničar, te Al Ahli Benghazi iz Libije.

Kada je Cviko i pitanju, on je radio u Kini, a bio je i član stručnog štaba nogometne reprezentacije naše zemlje. Radio je i u FK Željezničar, a očigledno je ima veoma 'jake veze' u Aziji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada ga očekuje novi izazov u trofejnom azijskom klubu. Al Arabi u svojim vitrinama ima čak 52 trofeja, a vrijednost ekipe prema transfermarktu je 4.58 miliona.

Prvenstvo u Kuvajtu se igra trokružno.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi