Nova ligaška pobjeda

Real Madrid s pola snage razbio rivala, prednjačio Džanan Musa

Edmir Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Džanan Musa, iz utakmice u utakmicu pokazuje zašto je igrač Real Madrida.

Musa je ovog ljeta potpisao za Madriđane i već je postao jedan od ključnih u rosteru koji je prepun zvijezda i vrhunskih igrača. Naš sjajni košarkaš i danas je pokazao da pripada evropskoj eliti, a s lakoćom je rešetao mrežu nemoćnog Obradorija.

Real je slavio sa 93:79 u utakmici 2. kola, a praktično je od samog početka bilo jasno da kraljevski tim neće imati problema na putu do druge ligaške pobjede.

Već nakon prvih 10 minuta na semaforu je bilo 27:12 (+15), bilo je i 19 razlike tokom drugog perioda igre, na poluvremenu plus 17 - 42:25.

U trećoj dionici Real ide i na 20 poena prednosti. Iako se gost uspio malo osloboditi i smanjiti zaostatak na 11, opet je Real u finišu na krilima Muse napravio razliku.

Musa je na kraju bio prvi strijelac Reala sa 22 poena uz četiri skoka. Na parketu je proveo 20 minuta i 56 sekundi. Imao je 3/6 za dva, te 4/6 za u šutu za tri poena.

Pored njega dobar je bio i Poirier sa 14, njegov zemljak Yabusele je ubacio 11, a Tavares 10 poena uz šest skokova. Kod gostiju hrvatski reprezentativac Bender je imao 19 poena, a Westermann 10.

Trener Reala Mateo Chus je imao priliku da rotira igrače, da neke odmori, a debitovao je i Hugo Gonzalez koji ima samo 16 godina. Pogodio je za dva u zadnjoj minuti i tako stigao do prvih poena u profesionalnoj kariejri. Jedan od najtalentovanijih evropskih igrača koja očekuje velika karijera.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real je isuviše lako ostvario dvije uvodne pobjede u ACB ligi, a Obradorio je na omjeru 1-1. Reala naravno čekaju dosta teži izazovi u Euroligi, a treba istaći da je ovaj tim prošlog vikenda osvojio Superkup Španije nakon što je u finalu pobijedio Barcelonu, uz još jednu dobru partiju Muse.

Musu ćemo gledati opet u četvrtak kada će Real gostovati Panathinaikosu u 1. kolu nove euroligaške sezone. Za vikend slijedi novi ligaški duel i to u gostima kod Unicaje, a 13. oktobra novi derbi s Barcelonom, ovaj put u Blaugrani i u okviru domaćeg prvenstva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.