Musa ušutkivao navijače, dobio tehničku, pa uputio izvinjenje

Nova sjajna partija u pobjedi Madriđana

Musa ušutkivao navijače, dobio tehničku, pa uputio izvinjenje

S. Mlaćo
Bh. rerprezentativac Džanan Musa potvrdio je sjajnu formu.

Njegov Real novu sezonu u Endesa ligi otvorio je gostujućom pobjedom kod Girone rezultatom 94:88.

Musa je nastavio sa dobrim izdanjima nakon osvojenog Superkupa Španije te je ponovo imao dvocifren učinak i bio je među najboljim u svom timu.

U završnim minutama Real je uspio sačuvati stečenu prednost bez obzira što su se domaći pokušavali vratiti svim silama za konačnih 88:94.

Musa je i u ovom meču na sjajan način iskoristio minutažu te je meč završio sa 15 poena. Dodao je još četiri asistencije. Na parketu je proveo nešto više od 28 minuta.

Nakon jedne 'trojke' Musu su ponijele emocije te je 'ušutkivao' domaće navijače. Zaradio je tehničku grešku, a onda svjestan šta je napravio uputio i izvinjenje, što možete vidjeti u video prilogu na 1:52

Oglasi

Jasno je da sportiste ponesu emocije, pa Musi i ne treba zamjeriti.

Musa je u Real Madrid stigao ovog ljeta nakon odlične sezone u Breoganu, te je već u prvim utakmicama pokazao da će biti veliko pojačanje za Kraljeve u ovoj sezoni.

Bh. reprezentativac je u prve dvije utakmice u dresu Reala briljirao u mečevima protiv Betisa i Barcelone koju je kraljevski klub pobijedio u finalu nakon produžetka i došao je do titule španskog Superkupa.

Musa je s Real Madridom potpisao trogodišnji ugovor nakon što je prošle sezone sve oduševio igrama u Breoganu, te je na kraju osvojio čak MVP nagradu Endesa lige što je bio najbolji pokazatelj o kakvom igraču se radi.

Nakon odličnog debija u dresu Reala naš košarkaš je dao izjavu za španski ES radio u kojoj je govorio i o Bosni i Hercegovini.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

"Jedini izvor sreće za narod u BiH je sport. Samo sport, trenutno je to fudbal zbog uspjeha u Ligi nacija. U BIH je sport skoro jedina stvar. Sportisti su na visokom nivou, ali nemaju nikakve podrške od države i nadam se da će se to promijeniti", rekao je Musa na početku i nastavio.

"Prije svega želim da budem uzor i radim stvari na pravi način, da budem dobar dečko i pokažem ljudima iz BiH da iz malog grada mogu postići velike stvari u životu. Prije svega želim da budem primjer svima jer sam dobra osoba, a tek onda zbog košarke".

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Taj fašistički poluklub je pretvorio našeg Musu u gownarq.Užasne scene.Fuj
0 5
zajid08
E*biga Musa, strasan si igrac, ali sto se furas vazda na utakmici, cemu to...
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi