Kamere ga ulovile

Šta radi ovaj čovjek? Maguire nije ni igrao, ali je svejedno uspio šokirati navijače Uniteda

Admin Čaušević

Harry Maguire je ponovo uspio šokirati navijače Manchester Uniteda. 

U gradskom derbiju Manchester United je doživio novo poniženje pošto je Manchester City zabio čak šest golova svoj gradskom rivalu. Konačan rezultat glasio je 6:3.

Za Crvene đavole u ovom meču zbog povrede nije igrao Maguire, a ko zna kakav bi bio rezultat da je igrao i štoper engleske reprezentacije.

Najskuplji defanzivac svijeta je meč pratio sa tribina Etihada, ali je svejedno na sebe uspio skrenuti gnjev, posebno kod navijača Uniteda.

Naime, pri rezultatu 6:1 kamere su ulovile Maguirea koji je na licu imao širok osmijeh što je šokiralo pristalice Crvenih đavola.

Maguire je vrlo često na stubu srama zbog loših izdanja na terenu, a sada je uspio da dospije u žižu javnosti i to kada nije ni igrao.

Očajna statistika

Statističari su došli do nevjerovatne statistike ove sezone kada je u pitanju engleski štoper. Da li je sve slučajno ili ne, teško je reći.

Naime, ekipe Harryja Maguirea nisu pobijedile u niti jednoj od pet utakmica u kojima je on bio starter ove sezone što dovoljno govori o njegovom učinku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United izgubio je od Brightona, Brentforda i Real Sociedada, dok je Engleska poražena od Italije i remizirala s Njemačkom kada je on bio na terenu od prve minute.

S druge strane, kada god je bio zamjena, njegov tim je upisao trijumf. Radi se o pet utakmica Manchester Uniteda i to protiv Liverpoola, Southamptona, Leicestera, Arsenala i Sheriffa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.