FOTO: EPA

Baskijci došli do pozitivnog rezultata

Iznenađenje u Madridu: Real nije iskoristio igrača više i penal

Haris Zilić

U sedmom kolu španske La Lige uzbudljiv meč odigran je u Madridu.

Real je na Santiago Bernabeu dočekao tim Osasune, koji se u večerašnjoj utakmici pokazao kao veoma tvrd orah.

Konačlan rezultat je glasio 1:1 čime su gosti došli do velikog boda.

Madriđani su imali više od igre, kontrolu, posjed lopte, nekoliko odličnih prilika, a sve je to krunisano u 42. minuti kada je Vinicus Junior pogodio za 1:0, asistent kod gola je bio Alaba, to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Gosti se bude u nastavku, imali su neki stihijskih napada, nisu toliko bili u defanzivnom bloku, što je dobilo i nagradu u 50. minuti kada Kike Garcija pogađa za 1:1 na dodavanje Unaija Garcije.

To je bila dobra opomena za Real koji je sredinom drugog poluvremena nametnuo svoj stil igre i krenuli su uraganski napadi prema golu gostiju iz Pamplone.

Posao je domaćinima olakšao asistent kod gola Osasune Unai Garcia koji je u 78. minuti dobio crveni karton, a pored toga bio je dosuđen penal za domaćine. Ipak, Karim Benzema nije iskoristio udarac sa bijele tačke, ostalo je 1:1.

Dvije minute kasnije Benzema u novoj prilici, postigao je pogodak, ali VAR je poništio isti tako da na semaforu nije bilo promjene rezultata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja susreta Real je tražio pobjedonosni pogodak, ali odbrana Osasune je izdržala i osvojila veliki bod.

Nakon sedam odigranih kola Real ima 19 bodova kao i vodeća Barcelona, dok je Osasuna hit prvenstva i trenutno su šestopalsirani sa 13 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.