Perez otkrio koliko je Real Madrid izgubio za vrijeme pandemije

Kriza ih nije zaobišla

Perez otkrio koliko je Real Madrid izgubio za vrijeme pandemije

E. Ganibegović

Real Madrid jedan je od financijski najjačih klubova dugi niz godina.

Međutim, to ne znači da Kraljevski klub nije imao problema 2020. godine kada je vladala pandemija koronavirusa širom Evrope i svijeta.

Florentino Perez, dugogodišnji prvi čovjek Real Madrida, otkrio je tačan iznos koji su Los Blancosi izgubili tijekom krize koja je došla kao posljedica pandemije.

"S ekonomske strane, pandemija nas je pogodila. Izgubili smo 200 miliona eura. Srećom, zahvaljujući drastičnim rezovima igrača i svih u klubu, uspjeli smo godinu završiti s viškom", rekao je Florentino Perez španskim medijima.

"Dobit za financijsku godinu 2021.-2022. bila je 13 miliona eura", istakao je predsjednik Real Madrida. 

"U Real Madridu nema opuštanja, Nakon osvajanja evropskog Superkupa, pobijedili smo u svim utakmicama koje smo igrali, jedini klub sa stopostotnim učinkom. Tako je to u Real Madridu", zaključio je. 

Oglasi

Ipak, čini se da je kriza sada puka prošlost za Real Madrid, pošto španski mediji već najavljuju lov na dva igrača Manchester Cityja koji bi koštao preko 220 miliona eura.

Kako piše španski AS, Real Madrid će od sljedećeg ljeta nastojati pojačati svoju momčad dovođenjem Norvežanina Erlinga Haalanda (22) i Portugalca Joaoa Cancela (28).

Interes za Joao Cancela je stariji, još iz vremena dok je Portugalac igrao za Valenciju (2014-2018). Idućeg ljeta defanzivac će imati 29 godina pa bi njegov transfer mogao koštati negdje između 40 i 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Erling Haaland je odbio preći u Real Madrid prije dolaska u City, ali nije definitivno zatvorio vrata Los Blancosima.

Norvežanin i dalje sanja da obuče dres Real Madrida, a nije isključeno da se to dogodi već od idućeg ljeta. Napadač ima otkupnu klauzulu od 180 miliona eura, koja vrijedi do ljeta 2024. godine, a čini se da je Real Madrid voljan to platiti za njega.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi