Nova sezona HT Premijer lige

Zadar deklasirao rivala na startu nove sezone, Čampara odigrao sjajan meč

Edmir Škorić

Košarkaši Zadra u prvom su kolu nove sezone hrvatskog košarkaškog prvenstva deklasirali ekipu osco sa 97:81.

Bosco se vratio u HT Premijer ligu nakon tri godine izbivanja, a na startu je imao teško gostovanje kod ekipe Zadra, koja napada naslov, za razliku od r ivala koji će se boriti za opstanak.

Zadrani su ozbiljno shvatili rivala i ostvarili uvjerljivu pobjedu. Iako je sam početak bio dosta izjednačen, Zadrani na prvu dvominutnu pauzu odlaze s vodstvom 25:21, da bi na poluvremenu osigurali sedam poena prednosti (48:41).

Otpor svog rivala u potpunosti su slomili tokom treće četvrtine kada odlaze na dvocifrenu prednost, pa je prije ulaska u zadnju dionicu na semaforu bilo 71:57.

Imao je Zadar u određenim momentima i +24, a na kraju je bilo 97:81.

Kod Zadrana se najviše istakao Sikirić sa 21 poenom i četiri skoka te tri asistencije, dok je bh. reprezentativac Sani Čampara ubacio 18 poena uz po dva skoka i dvije asistencije.

Na drugoj strani Krajnović je ubacio 25, a Babić 18 poena. Njih dvojica bili su jedini dvocifreni u ekipi Bosca danas.

U 2. kolu Bosco će ugostiti Cedevitu, a ekipa Zadra gostuje Ciboni u derbiju. Ti mečevi igraju se narednog vikenda.

Čampara je ovog ljeta prešao u redove Zadra, a prethodno je nastupao za Split. Prije nekoliko dana je u meču ABA lige protiv Studenskog Centra u 96:67 pobjedi ubacio pet poena uz jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti