Nova sezona ABA lige počela nevjerovatnim rezultatom u Zadru
FOTO: ABA liga

Dosta poena smo vidjeli

Nova sezona ABA lige počela nevjerovatnim rezultatom u Zadru

H. Zilić

Počela je nova sezona regionalne košarkaške ABA lige.

U ovoj sezoni gledat ćemo malo drugačiji format pa ćemo tako u play offu gledati osam ekipa što nije bio slučaj u ranijim sezonama.

Prvi susret nove sezone odigran je večeras u Zadru gdje domaća ekipa Zadra deklasirala Studenstki Centar iz Podgorice rezultatom 96:67.

Da će ovo biti sjajna noć za Zadrane najavila je prva četvrtina koju su domaćini dobili sa 25:8. Gosti se malo bude u drugom periodu kojeg su dobili sa 16:20 i to je bilo sve.

Nastavak sureta u svim segmentima igre pripao je Zadranima i samo je bilo pitanje kojom će koš razlikom završiti susret.

Recimo da je posljendji period pripao domaćinima rezultatom 31:19, a treća četvrtina 24:20.

Zadar je do trijumfa predvodio nevjerovatni Luka Božić sa 30 poena, 13 skokova i sedam asistencija. Prošle sezone je brilirao u dresu Širokog, a večeras je nastavio u dresu Zadra.

Kod Zadrana se izdvojio i Ramljak sa 13 poena i četiri skoka, dok je naš Sani Čampara na parketu proveo 13 minuta, upisao pet poena i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Dvocifren u redovima Zadra bio je i Antonio Jordano sa 12 ubačenih poena, dodao je tri skoka i tri asistencije.

Kod gostiju iz Podgorice izdvojio se Fletcher Magee sa učinkom od 15 poena, tri skoka i jendom asistencijom. Dobar je bio i Drežnjak sa 13 poena i sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi