Željezničar predstavio nove dresove za sezonu 2022/23

Edmir Škorić

Fudbalski klub Željezničar je večeras predstavio garnituru Macron dresova za sezonu 2022/2023.

Glavna garnitura je plave boje sa pet bijelih linija, a poseban pečat ostavlja bijela kragna. Druga garnitura dresova Želje je bijela sa pet plavih linija.

Novi dres za sezonu 2022/2023 izrađen je od najkvalitetnijih materijala po najsavremenijoj tehnologiji, a dizajn je pripremljen i poslan Macronu još početkom godine.

Talijanski brend je u predviđenom roku završio dres, a Željezničar je već krenuo u realizaciju projekta narednog dresa kako bi dizajn poslao do kraja godine, a dres stigao pred početak sezone 2023/2024.

Autor dizajna dresa je Haris Stambolić u saradnji s Elvisom Huremovićem.

"Dres je dostupan u veličinama od XXS do 4XL, a cijena dresa je 110,00 KM. Prodaja se vrši u Shopu FK Željezničar i putem Online Shopa, a aktivni članovi ostvaruju popust od 10 %. Prodaja počinje u srijedu od 11:00 sati", objavio je tim sa Grbavice.

Željezničar igra sjajno ove sezone i nalazi se na diobi prvog mjesta zajedno sa Širokim. Obje ekipe imaju po 22 boda, s tim da Plavi imaju utakmicu više od tima sa Pecare.

U narednom 13. kolu Željezničar će u derbiju ugostiti Zrinjski i očekuju se pune tribine na Grbavici s obzirom na igre i rezultate kakve ostvaruju igrači koje s klupe vodi Edis Mulalić.

FOTO: FK Željezničar

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.