Foto: A. Čaušević

Velež saopštio

Zamijenjeno domaćinstvo mostarskog derbija koji se igra u srijedu · Zvanično

Eldar Ganibegović

Za šest dana nas u Mostaru očekuje gradski derbi između Zrinjskog i Veleža.

Iako je prema rasporedu domaćin u prvom mostarskom derbiju ove sezone trebao biti Velež, dva kluba su se dogovorila o zamjeni domaćinstva i susret će se igrati pod Bijelim brijegom, a to je saopštio i FK Velež na svojoj zvaničnoj stranici.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava navijače, simpatizere i prijatelje Kluba da je u dogovoru sa rukovodstvom HŠK Zrinjski donesena odluka o zamjeni domaćinstva odigravanja gradskog derbija.

Nakon svih neplaniranih poteškoća sa kojim se naš Klub suočio pri finalizaciji projekta rekonstrukcije travnjaka na glavnom terenu stadiona Rođeni, te izrazito kompleksnom aspektu organizacije gradskog derbija koji bi se eventualno odigrao na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli, rukovodstvo Fudbalskog kluba Velež Mostar, u dogovoru te pristanak rukovodstva našeg gradskog rivala, donijelo je odluku o zamjeni domaćinstva odigravanja gradskog derbija.

Nakon održanog sastanka dva kluba, sagledavanja svih organizacionih segmenata, klubovi su usaglasili ovakav zajednički stav te o istom blagovremeno obavijestili Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, nakon čega je Komitet za takmičenje prihvatio odluku klubova te odredio da će utakmica zaostalog 6. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Velež i HŠK Zrinjski biti odigrana u srijedu 12.10.2022. godine, ali na stadionu Pod Bijelim Brijegom", napisali su iz FK Velež.

Ovo je svakako i dobra vijest za navijače Veleža, s obzirom na to da će vrlo vjerovatno Zrinjski u narednom derbiju koji je na programu petog novembra u 17. kolu, velikog rivala dočekati na svom stadionu.

Inače, što se tiče derbija koji će se igrati u srijedu, radi se o zaostaloj utakmici šestog kola Premijer lige naše zemlje.

Podsjetimo, i Zrinjski i Velež su odgodili dosta svojih utakmica na početku sezone zbog igranja u Evropi, a naročito se to odnosi na prvaka Bosne i Hercegovine koji je bio i na dvije minute do plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige.

Ipak, Zrinjski to sve stiže da nadoknadi. Izabranici Sergeja Jakirovića trenutno su treći s 21 bodom na tabeli, sa samo bodom manje od vodećih Širokog Brijega i Željezničara, uz dvije utakmice manje od pomenutih timova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, Velež nakon 11 odigranih utakmica ima 13 bodova i nalazi se na osmom mjestu prvenstvene tabele. 

Prije mostarskog derbija, Velež sutra čeka gostovanje kod Igmana, dok Zrinjski za dva dana igra protiv Željezničara na Grbavici. Radi se o mečevima 13. kola. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.