Meč na Mokrom Docu u Posušju

Tri sporne situacije kod dva gola, sve tri na štetu Tuzla Cityja

Adnan Beganović

U toku je posljednji susret 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Posušju gdje domaća u duelu sa Tuzla Cityjem ima rezultatsku (2:0), ali i brojčanu prednost s obzirom da je stoper gostiju Čelikovič isključen iz igre.

U dosta otvorenoj fudbalskoj predstavi, domaći su imali više konkretnih prilika i može se reći da po prikazanom u prvom dijelu, zasluženo vode.

No, treba reći da su oba pogotka Posušja u prvom poluvremenu postignuta iz diskutabilnih situacija i to za dva pogotka imamo tri diskutabilne situacije koje su bile na štetu gostujuće ekipe.

Prije prvog pogotka Gabrijel Boban je primio loptu na nekih šesnaest metara od gola Tuzla Cityja, a sasvim sigurno će se dugo raspravljati o tome da li je bio u nedozvoljenoj poziciji. Ovaj detalj možete pogledati na fotografiji ispod.

Nekoliko minuta kasnije domaći su s jedanaest metara udvostručili prednost, a uoči ovog pogotka bilježimo dvije diskutabilne situacije.

Prvu kada je jedan od domaćih fudbalera šutirao prema golu gostiju. Golman Fejzić je odbranio, a lopta se odbila do Bobana, a da li je prilikom šuta prema golu Boban bio u nedozvoljenoj poziciji, pogledajte u fotografiji ispod.

A drugu bilježimo nakon što je Boban primio loptu i šutirao prema golu. Na putu prema golu lopta je pogodila Čelikovića u ruku zbog čega je dobio crveni karton.

No, čini se da je lopta prvo Čelikovića pogodila u kuk, pa u ruku, pa se postavlja pitanje da li je pored penala, gostujući igrač trebao biti isključen. Fotografiju pogledajte ispod teksta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo kako bilo, članovi Komiteta za suđenje će imati pune ruke posla kada budu analizirali ove sporne situacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.