Siebert u centru pažnje

Njemački sudija napravio haos na San Siru

Edmir Škorić

Derbi utakmicu 4. kola grupne faze Lige prvaka igraju Milan i Chelsea.

U prvih 20-ak minuta nije bilo skoro ništa, a onda je njemački sudija Siebert pokazao na penal, no pokazao je potom i crveni karton stoperu domaćih Tomoriju zbog povlačenja.

Uslijedili su žestoki protesti, definitivno je Nijemac pretjerao u ovoj situaciji, ali prigovori Milanovih igrača bili su uzaludni. Zbog nesportskog ponašanja je Mountu dao žuti karton, a Giroudu zbog prigovora.

Nevjerovatno je kakav je haos napravio Nijemac u veoma bitnoj utakmici u borbi za osminu finala Lige prvaka i sigurno da će biti dosta govora o njegovim odlukama.

Već u 29. minuti dodijelio je novi karton, ovaj put Sterlingu za jedan oštar prekršaj, ali žute boje. Dao je i u 32. minuti Gabbiji javnu opomenu.

Milan će teško da izbjegne poraz sada pred svojim navijačima, ali nakon meča će biti pritužbi na sve strane...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.