Plemići rano poveli u Trebinju

Lopta s očima Nike Jankovića i sjajan lob Nemanje Bilbije za vodstvo Zrinjskog

Eldar Ganibegović

U Trebinju se u ovim trenucima igra meč 14. kola Premijer lige BiH između Leotara i Zrinjskog.

Prvak Bosne i Hercegovine, jasno, favorit je na ovom meču i to već opravdava.

Niko Janković je u osmoj minuti zatresao mrežu Leotara, no pogodak talentovanog veznjaka je poništen zbog navodnog igranja rukom. 

Ipak, spasa za domaće dvije minute kasnije nije bilo. Leotar je krenuo u kontru, pogriješio, lopta dolazi do Čondrića, a onda magija.

Golman Zrinjskog je ispucao loptu koja dolazi do defanzivaca Leotara koji griješe. Lopta se našla u nogama Nike Jankovića koji odmah šalje loptu "s očima" do i pronalazi Nemanju Bilbiju.

Najbolji strijelac u historiji Premijer lige ponovo je pokazao kakav nos za gol ima i u djeliću sekunde reagovao, vidio da je Puletić napustio gol i maestralno ga lobovao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Bilbiju je ovo inače deveti pogodak, a ispred njega je samo sjajni napadač Igmana Mirsad Ramić koji je postigao 10.

Ukoliko Zrinjski dođe do pobjede bit će im to šesta u nizu, a u prethodnih pet utakmica nisu primili niti jedan gol. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.