Derbi se igra na Grbavici

Četiri meča Premijer lige u subotu, dva u nedjelju

S. Mlaćo
Još uvijek se nisu smirila dešavanja iz prošlog kola Premijer lige i sigurno neće još danima s obzirom na dešavanja na stadionu Police u Trebinju, a već je poznat raspored za 15. kolo Premijer lige.

Susreti će se igrati u subotu i nedjelju.

U subotu program otvaraju Leotar i Široki Brijeg od 14:30 sati, a u istom terminu u Doboju kod Kaknja Igman dočekuje FK Borac.

Od 17 sati dva meča. Željezničar u jednom od derbija dočekuje FK Velež, dok će Zrinjski nove bodove tražiti pred svojim navijačima protiv Sloge Doboj. U nedjelju dva meča.

Sloboda od 13 sati dočekuje u gradskom derbiju FK Tuzla City, a kolo zatvaraju Posušje i FK Sarajevo susretom na Mokrom Docu od 14:30 sati.

Kada su suspenzije za naredno kolo u pitanju za sada, Zrinjski će biti kompletan protiv Sloge Doboj kojoj će nedostajati Dimitrije Zarić i Nikola Popara, dok Sarajevo na megdan Posušju putuje bez kapitena Asmira Suljića. FK Željezničar dočekuje FK Velež bez Harisa Hajdarevića i Amara Drine.

Posušje će 'uzdrmano' Sarajevo ugostiti bez Ivana Bešlića i Dominika Begića, a FK Borac na megdan Igmanu putuje bez Aleksandra Vojnovića i Nedeljka Piščevića.

Sloboda će u gradskom derbiju protiv Tuzle City biti lišena usluga Kenana Delića.

Jasmin Čeliković je također suspendovan, no on će svoju kaznu odraditi u srijedu u 1/16 finala Kupa BiH.

Parovi 15. kola Premijer lige:

Subota:

HŠK Zrinjski – FK Sloga Doboj

FK Leotar – NK Široki Brijeg

FK Željezničar – FK Velež

FK Igman – FK Borac

Nedjelja:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda – FK Tuzla City

HŠK Posušje – FK Sarajevo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.