Amar Osim pošten kao i uvijek: "Nismo zaslužili više od jednog gola, a i on je bio slučajan"

Izjave nakon meča Velež - Sloboda

Amar Osim pošten kao i uvijek: "Nismo zaslužili više od jednog gola, a i on je bio slučajan"

M. Šljivak

Velež je u Gabeli pobijedio Slobodu s 1:0.

Rođeni su goste iz Tuzle slomili pogotkom Nemanje Anđušića 20-ak minuta prije kraja i zasluženo su došli do tri važna boda.

Zadovoljan pobjedom može biti trener Veleža Amar Osim. Utakmica nije bila lijepa, ali tri boda su najbitnija.

Amar Osim je zadovoljan pobjedom, no ističe da je bilo danas veoma teško igrati u Gabeli.

"Teška utakmica i teško vrijeme za ovo doba godine. Teren puno slabiji nego prije mjesec-dva. Dosta nervoze u igri zbog imperativa pobjede, ali zaslužena pobjeda. Možda je trebala biti veća razlika, ali nije da smo zaslužili više od tog jednog gola. 1:0 je nekakva mjera. Nismo više zaslužili od jednog gola, a i on je bio slučajan".

"Nervoze je bilo jer smo hvatali taj gornji dio tabele. Svi su očekivali pobjedu od nas i to nas je unervozilo. Teren je bio jako težak. Falilo nam je energije u prvom, ali smo zasluženo pobijedili".

Trener tuzlanskog tima Adnan Jahić je o utakmici rekao:

"Imali smo neki nivo igre u prvom poluvremenu. Falilo nam je hrabrosti i miran pas da ugrozimo Velež. Nismo mogli da odgovorimo na njihove zamjene, došlo je do pada, ali ima i razlike u kvalitetu. Svaki poraz je bolan, moramo se pripremiti što bolje za duel sa Tuzla Cityjem", rekao je Jahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ovog 14. kola Rođeni su na šestom mjestu tabele s 19 osvojenih bodova, dok je Sloboda na 11. mjestu s 12 osvojenih bodova u dosadašnjem dijelu sezone.

Naredno 15. kolo za oba kluba donosi derbi utakmice. Sloboda će u Banovićima igrati protiv Tuzla Cityja, a Velež ide na Grbavicu ekipi Željezničara.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Amar Osim, ono njesto iz vrapcica i postenje u istoj recenici. To moze samo u BiH i mozda u etiopiji!
1 16
SarajFK
Amar Osim POSTEN. Ovo je vjerovatno najveca glupost napisana na bilo kojem portalu u svijetu ikada!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHHAAHAHHAHAHAHHAHAH
5 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti