Poznat termin derbija Željezničara i Veleža

Amar Osim se vraća na Grbavicu

Poznat termin derbija Željezničara i Veleža

S. Mlaćo
FK Željezničar se nije proslavio u derbiju sa Širokim Brijegom.

Potpuno zasluženo domaći su slavili 1:0, te obradovali svoje navijače, dok Plavi sa Grbavice definitivno moraju što prije zaboraviti na subotnju partiju.

Veliki broj nogometaša je potpuno zakazao, a određeni eksperimenti u sastavu trenera Edisa Mulalića pokazali su se kao potpuni promašaji.

Već za vikend FK Željezničar očekuje novi derbi. Na Grbavicu stiže FK Velež, koji su klupe predvodi Amar Osim, legenda kluba iz Doline ćupova.

Susret se igra u subotu od 17 sati u Grbavici, što je potvrđeno za SportSport.ba iz FK Željezničar.

Srcu najteža, ali olakšavajuća pobjeda za Amara Osima: Velež u sjajnom meču  savladao Željezničar - SportSport.ba

Oglasi

Prethodno će dva tima u 1/116 finala Kupa BiH odigrati svoje mečeve. FK Željezničar će u goste Budućnosti iz Banovića, dok Velež također putuje na megdan jednom federalnom prvoligašu. Radi se o NK TOŠK Tešanj.

Željezničar u subotnji meč ulazi sa četvrte pozicije, ali i serijom od dva poraza, dok je Velež šestoplasirani. Jučer su Rođeni se mučili protiv Slobode, ali ipak na kraju došli do tri vrijedna boda i sigurno mnogo lakše dišu.

U prvom dijelu sezone ova dva tima su odmjerila snage u Gabeli, a Velež je slavio 3:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Strijelci za Velež bili su Dejanović, Anđušić i Haskić, dok je za Željezničar pogodio Štilić.

Dobra vijest za Amara Osima svakako je što nema suspendovanih igrača, dok će Edis Mulalić biti lišen usluga Harisa Hajdarevića i Amara Drine.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi