Nakon El Clasica

Laporta od FS Španije dobio smiješnu kaznu za upad u sudijsku svlačionicu

Eldar Ganibegović

U nedjelju je odigran prvi ovosezonski El Clasico u Primeri.

Real Madrid je dočekao Barcelonu i kući ih poslao s tri gola u mreži, bilo je 3:1.

Kraljevski klub je na poluvremenu imao prednost od 2:0 pogocima Benzeme i Valverdea, da bi nadu gostima da mogu makar do boda u 83. minuti vratio Torres.

Ipak, dvije minute nakon toga ulazi Rodrygo i u prvoj minuti sudijske nadoknade postiže gol iz penala za konačnih 3:1.

Sudija Jose Maria Sanchez Martinez je nakon kontakta Erica Garcije i Rodryga uz pomoć VAR tehnologije pokazao na bijelu tačku.

U Barceloni nisu bili zadovoljni suđenjem sudije Sancheza. Posebno je ljut bio predsjednik Joan Laporta koji je to odlučio i pokazati.

Po završetku utakmice Laporta je otišao u sudijsku svlačionicu. Tražio je objašnjenja za određene odluke koje je Sanchez donio.

Naravno, sudac je sve zabilježio u svom izvještaju, a sada je Fudbalski savez Španije odlučio kako da kazni predsjednika Barcelone i dao mu najnižu moguću kaznu od 150 eura.

"Odmah po završetku utakmice Joan Laporta ušao je u sudačku kabinu i više puta tražio objašnjenja nekih odluka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao rezultat ovih događaja, zamoljen je da napusti svlačionicu bez daljnjih incidenata", stoji u izvješću suca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.