Gavi došao na crveni tepih i zbunio se kao nikad u životu, a onda je pogledao u Pedrija

Nije znao šta da radi

Gavi došao na crveni tepih i zbunio se kao nikad u životu, a onda je pogledao u Pedrija

E. Čaušević

U ponedjeljak je u Parizu održana ceremonija dodjele Zlatne lopte koja je privukla veliki broj fudbalskih ličnosti iz cijelog svijeta.

Svečanost u Parizu bila je u centru pažnje fudbalske javnosti širom svijeta, a na kraju Zlatna lopta otišla je zasluženo u ruke Karima Benzeme.

Benzema je protekle sezone dominirao s Real Madridom u Ligi prvaka i Španiji, te je vodio Kraljeve ponovo do trona Evrope i na kraju je sasvim zasluženo po prvi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu.

Pored Zlatne lopte na svečanosti u Parizu uručeno je još nekoliko nagrada, a među njima je bila i nagrada za najboljeg mladog igrača na svijetu.

Ona je otišla u ruke mladog veznjaka Barcelone, Gavija, iako su pojedinci smatrali da ju on nije zaslužio i da je bilo boljih mladih igrača koji su imali uspješniju sezonu od ovog igrača.

Gavi je tokom svečanosti bio u društvu saigrača iz katalonskog kluba Pedrija koji je prošle godine osvojio tu istu nagradu. Pedri je imao iskustva kako da se ponaša na takvoj ceremoniji, te je očito davao savjete i Gaviju.

Oglasi

Mladi igrač Barcelone je bio kao izgubljen na crvenom tepihu i nije znao šta treba da radi, a kamere su uspjele sve to da snime.

Gavi je ostao sam u jednom trenutku i zbunjeno je gledao u Pedrija koji mu je objasnio da treba tu stati i pozirati fotoreporterima.

[twitter]https://twitter.com/8_8pedri/status/1582123857049137152[/twitter]

Koliko je Gavi bio nervozan zbog ove svečanosti i činjenice da će morati izaći na pozornicu vidjelo se i u videu kojeg je Barcelona objavila. Pedri je tješio svog saigrača i ponašao se kao veliki brat što je Gaviju očito bilo itekako potrebno.

[twitter]https://twitter.com/barcacentre/status/1582455914510286848[/twitter]

Mnogi smatraju da su Gavi i Pedri pravi nasljednici legendarnog tandema Xavi - Iniesta, ali su oni poručili da ne žele da ih se poredi s takvim legendama i da oni pišu svoju priču na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mi smo Pedri i Gavi, svaki igrač ima svoj put i ne treba ga porediti s nekim drugim", rekao je Gavi kada je dobio nagradu koju mu je uručio upravo Pedri, a on nije ni znao da će se to desiti.

"Bio sam u početku baš nervozan kada smo došli. Pa, nisam ni znao da će mi Pedri dati nagradu. Nije mi to htio reći", kroz smijeh je dodao mladi veznjak Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi