Pao na stražnjicu

Ivan Perišić u cijeloj karijeri nije tako osramoćen kao sinoć kada je pokušao da zaustavi Antonyja

E. Škorić

Manchester United je sinoć odigrao svoju najbolju utakmicu u sezonu, te je nadigrao Tottenham i slavio s 2:0 u 12. kolu Premiershipa.

Pobjeda Uniteda nad gostima iz sjevernog Londona mogla da bude i mnogo veća, ali su se domaći igrači poprilično ispromašivali, da bi sa dva gola u nastavku došli do bitnih bodova.

Već nakon 32 minute Manchester je imao čak 15 šuteva prema golu Tottenhama. Bilo je pravo čudo kako domaćin nema prednost, a najviše zahvaljujući nevjerovatnom Hugi Llorisu koji je sve branio.

Fred je konačno u 47. minuti pogodio na asistenciju Jadona Sancha, da bi u 69. minuti Bruno Fernandes odbijenu loptu spremio u mrežu i tako riješio pitanje pobjednika. United je upisao vrlo bitnu pobjedu za skok na peto mjesto tabele. S druge strane, Tottenham ostaje treći.

Bila je ovo loša noć za Antonija Conte i njegove igrače, a kako je to sve izgledalo tokom 90 minuta može da se oslika i u samo jednom potezu Antonyja, kada je iskusnog Ivana Perišića "vratio na fabričke postavke".

Antony je došao ovog ljeta iz Ajaxa i već se na sjajan način predstavio navijačima Manchester Uniteda, a sinoć je pokazao izvanrednu tehniku, ali i brzinu koja ga krasi. Perišić je u jednom trenutku pao na stražnjicu u želji da ga zaustavi.

Reprezentativac Hrvatske (115 nastupa, 32 gola) igrao je u karijeri prije Tottenhama godinama u Interu, odakle je išao na posudbu u Bayern, a u Njemačkoj je ranije pružao jako dobre partije u dresovima Borussije Dortmund i Wolfsburga. Prije Njemačke bio je u Belgiji gdje je igrao za Club Brugge, te Francuskoj gdje je bio član Sochauxa, a kao klinac bio je i u Dinamu i u Hajduku, matičnom klubu jer je rođen u Splitu.

Briljirala je većina igrača Crvenih vragova, izuzev Cristiana Ronalda koji je ostao neiskorištena zamjena i čija frustracija raste iz dana u dan, iako je Unitedu najzad krenulo, mada tim Erika ten Haga itekako ima prostora za napredovanje i za bolje rezultate.

Uočeno je kako Ronaldo minutu prije kraja napušta teren, kada je shvatio da neće više dobiti šansu da igra. Nije mu prvi put da to radi, a Ten Hag je kazao da mu nije dao dozvolu za to i da će se o tome razgovarati naknadno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U narednom kolu United za vikend gostuje Chelseaju u novom derbiju, dok Tottenham dočekuje Newcastle.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.