Velež ponovo poražen

Osim govorio o dočeku na Grbavici: Nije bitno...

Samir Mlaćo
Amar Osim pognute glave napušta Grbavicu.

Velež je veoma malo pokazao večeras u Dolini ćupova i sasvim zasluženo Željezničar osvaja tri boda.

Osim je dao svoje viđenje situacije u Plavom salonu na press konferenciji.

“Korektna utakmica, zaslužena pobjeda domaćina. Vidjeli se nakon deset minuta da mi nećemo do kraja utakmice vladati terenom...Kad ne možeš hodati i trčati normalno, onda je bilo šta teško očekivati. To je posljedica terena gdje treniraš već četiri mjeseca. Tereni na kojima igramo su slični našima, a ovo večeras je drugi sport... Stavili mene i klizaljke mi stave, a ja u životu nisam stao na klizaljke. Željo nije briljirao, nije napravio specijalne stvari, ali su uspjeli da naprave par situacija, prvu su iskoristili, a druga je već kraj... Nemam nikakvi zamjerki na ponašanje aktera, domaćina nit bilo koga“, kazao je Osim.

Nije najtrofejniji trener u historiji Željezničara dočekan kako je možda i očekivao. Zvižducima su na Grbavici 'nagradili' Osima nakon što je službeni spiker pročitao njegovo ime. 

“Ambijent vrhunski. Najbolji u BiH. Večeras su igrali FK Željezničar i FK Velež, to su po mnogim kriterijima dva najveća kluba u državi. Mi ćemo se truditi da im uzvratimo.  Nije ni bitno kako sam dočekan, ima puno bitnijih stvari...“.

Velež – Zrinjski, lokacija?

“Nećemo na Grbavici igrati. U Gabeli ne može zbog organizacije utakmice. Dolaze gostujući navijači, iz Mostara naši. Ne znam, nemam pojma... Sada ćemo sa Leotarom igrati u Gabeli, ali sa Zrinjskim ne“.

Jedna pobjeda Veleža u gostima, gdje leži problem?

“Jedna od osam utakmica, a tri – četiri neriješene. Izgubili smo od Zrinjskog, Željezničara... Nama je večeras teren bio najveći problem. Mogli smo imati više bodova, ali i manje. To je to“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svi klubovi kojima se rade tereni su u problemima, da li smatrate da im je to glavni problem.

“Ne znam šta da ti kažem... Borac igra kako igra i igra na terenu koji je katastrofalan,, a Velež ima problem što i trenira na terenu na kojem nikada nije trenirao. Dovedi nama njih sutra u Bijelo Polje, pa ću te pitati ja“.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.