Kraljevi pobijedili sa 3:1

Može i bez Karima Benzeme: Real Madrid slavio u derbiju protiv Seville

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida večeras su na svom stadionu pobijedili Sevillu sa 3:1 u derbiju 11. kola španske La Lige.

Kraljevski klub je večeras bio bez svog najboljeg igrača Karima Benzeme koji se povrijedio, ali i pored toga izabranici Carla Ancelottija uspjeli su da dođu do pobjede i nastave fantastičan niz.

Real Madrid je i dalje jedini klub u La Ligi koji je bez poraza ove sezone, te se to nastavilo i večeras nakon što je kraljevski klub pobijedio Sevillu sa 3:1.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i već u petoj minuti stigli do prednosti. Vinicius Junior je imao odličan solo prodor, ubacio je loptu u peterac, a tu je usamljen bio Luka Modrić koji rutinski pogađa za 1:0.

Real je do drugog gola mogao u 19. minuti kada je David Alaba sjajno izveo slobodnjak, no lopta je otišla pored gola. U finišu prvog dijela pokušao je ponovo Modrić, no njegov udarac je ovaj put blokiran.

Početkom drugog poluvremena Sevilla je zaigrala dosta bolje i uspjela je da se vrati u ovaj meč.

Gosti iz Andaluzije su u 53. minuti utišali Santiago Bernabeu kada su poravnali na 1:1. Montiel je odlično uposlio Erika Lamelu koji je izašao sam ispred Courtoisa i uspio ga je savladati i poravnati rezultat.

Međutim, to je bilo sve od Seville u ovom meč jer je Real Madrid bio znatno bolji u finišu meča i to je uspio da kruniše.

Kraljevi su u svega dvije minute sve riješili s dva gola. Prvo je Lucas pogodio za 2:1 u 79. minuti, dok je samo dvije minute kasnije Valverde postavio konačnih 3:1 na asistenciju Asensija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid ostaje prvi na tabeli s 31 bodom i ima šest bodova i meč više u odnosu na drugoplasiranu Barcelonu.

S druge strane, Sevilla je nakon očajnoj početka sezone na tek 14. mjestu sa deset osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.