Meč se igrao u Gabeli

Velež u prijateljskoj utakmici deklasirao Blagaj sa čak 12:0

Endin Čaušević

Fudbaleri Veleža danas su odigrali prijateljsku utakmicu protiv FK Blagaj i slavili su ubjedljivo s čak 12:0.

Rođeni su iskoristili priliku između mečeva u Premijer ligi BiH da odigraju i jednu prijateljsku utakmicu kako bi Amar Osim što bolje uigrao ekipu.

Utakmica Veleža i Blagaja odigrana je na stadionu "Perica Pero Pavlović" u Gabeli, a prisutni su mogli vidjeti čak 12 golova u ovoj utakmici i to sve u mreži niželigaša Blagaja.

Jasno je da je razlika u kvaliteti između Veleža i Blagaja ogromna što se vidjelo na terenu, ali sigurno je da je ovaj meč pomogao Osimu u uigravanju ekipe pred nove izazove u Premijer ligi.

Velež je pokazao dominaciju protiv Blagaja i slavio s čak 12:0 što će sigurno vratiti samopouzdanje igračima Rođenih.

U današnjem meču po dva gola za Velež postigli su Haskić i Hasanović, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Anđušić, Zajmović, Ćosić, Vehabović, Barou, Dejanović, Halilović i Bajrić.

Također, nakon duge pauze zbog povrede današnji meč počeo je i Samir Radovac koji je odigrao prvih 45 minuta, a prvi nastup u dresu Veleža upisao je i junior Harun Abaza.

Igrači Veleža će sada imati nekoliko dana pauze i već u subotu očekuje ih novi meč Premijer lige kada će u 16. kolu u Gabeli dočekati ekipu Leotara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođeni su trenutno na sedmoj poziciji u bh. prvenstvu sa 19 osvojenih bodova iz 15 odigranih utakmica.

Također, treba istaći da će Velež do kraja jesenjeg dijela prvenstva pored meča protiv Leotara igrati još čak tri utakmice u ulozi domaćina. Rođeni će dočekati Zrinjski, Široki Brijeg i Slogu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.