Osim govorio o dočeku na Grbavici: Nije bitno...

Velež ponovo poražen

Osim govorio o dočeku na Grbavici: Nije bitno...

Samir Mlaćo
Amar Osim pognute glave napušta Grbavicu.

Velež je veoma malo pokazao večeras u Dolini ćupova i sasvim zasluženo Željezničar osvaja tri boda.

Osim je dao svoje viđenje situacije u Plavom salonu na press konferenciji.

“Korektna utakmica, zaslužena pobjeda domaćina. Vidjeli se nakon deset minuta da mi nećemo do kraja utakmice vladati terenom...Kad ne možeš hodati i trčati normalno, onda je bilo šta teško očekivati. To je posljedica terena gdje treniraš već četiri mjeseca. Tereni na kojima igramo su slični našima, a ovo večeras je drugi sport... Stavili mene i klizaljke mi stave, a ja u životu nisam stao na klizaljke. Željo nije briljirao, nije napravio specijalne stvari, ali su uspjeli da naprave par situacija, prvu su iskoristili, a druga je već kraj... Nemam nikakvi zamjerki na ponašanje aktera, domaćina nit bilo koga“, kazao je Osim.

Nije najtrofejniji trener u historiji Željezničara dočekan kako je možda i očekivao. Zvižducima su na Grbavici 'nagradili' Osima nakon što je službeni spiker pročitao njegovo ime. 

“Ambijent vrhunski. Najbolji u BiH. Večeras su igrali FK Željezničar i FK Velež, to su po mnogim kriterijima dva najveća kluba u državi. Mi ćemo se truditi da im uzvratimo.  Nije ni bitno kako sam dočekan, ima puno bitnijih stvari...“.

Oglasi

Velež – Zrinjski, lokacija?

“Nećemo na Grbavici igrati. U Gabeli ne može zbog organizacije utakmice. Dolaze gostujući navijači, iz Mostara naši. Ne znam, nemam pojma... Sada ćemo sa Leotarom igrati u Gabeli, ali sa Zrinjskim ne“.

Jedna pobjeda Veleža u gostima, gdje leži problem?

“Jedna od osam utakmica, a tri – četiri neriješene. Izgubili smo od Zrinjskog, Željezničara... Nama je večeras teren bio najveći problem. Mogli smo imati više bodova, ali i manje. To je to“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svi klubovi kojima se rade tereni su u problemima, da li smatrate da im je to glavni problem.

“Ne znam šta da ti kažem... Borac igra kako igra i igra na terenu koji je katastrofalan,, a Velež ima problem što i trenira na terenu na kojem nikada nije trenirao. Dovedi nama njih sutra u Bijelo Polje, pa ću te pitati ja“.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Sta prica ovaj ba nema gostujucih navijaca na zamjenskim terenima. Odavno si ti Osime prno u sisu. Sada se vidi da si imao namjestene utakmice i da si zbog toga najtrofejniji trener. Dok ti je Ivica bio u Savezu sve je islo glatko. Kako ode tako i ti sa njim u penziju. Citav zivot iza babe se krijes. Ti nisi ni s od srucnjaka.
6 9
imeiime
HAHAHAHAHAHA Znaci bolji ''trener'' za ove preletace iz vrapcica ne postoji. Bas su se nasli. HAHAHAHAHAHAHAHHA
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi